четвер, 9 квітня 2020 р.

«Вільний світ», Тетяна Белімова📕

Тетяна Белімова – українська письменниця, літературознавець і викладач із Києва. Авторка численних наукових праць, посібника «Проза українського модернізму 20-х рр. ХХ ст.». Лауреатка премії Коронація слова (2013, 2014).

У романі письменниці  «Вільний світ» немає другорядних героїв. Як не буває другорядних катастроф, другорядного щастя, другорядних життів… У центрі уваги – доля двох родин, із Києва та села Княжа Криниця. Цим людям судилося жити в непростий час. Їхніми очима ми бачимо Другу світову війну: кожен герой розповідає свою часточку Історії. Це роман-хроніка, роман-світлина, роман-щоденник і роман-спогад – безсторонній і дуже особистий.

Ось що сказав про цей твір відомий український письменник Андрій Кокотюха: «Якщо не зважати на вказані у «Вільному світі» роки і переповісти зміст без привязки до часу доби, складеться враження – це про нас нинішніх. Історія повторюється, тим більше – трагічна історія. Прикрий факт, котрий нарешті мусить нас чогось навчити. «Вільний світ» – один із таких відкритих уроків.»

Немає коментарів:

Дописати коментар