четвер, 2 квітня 2020 р.

Читання – це віконце, через яке діти бачать, пізнають світ і самих себе 👧👦📚

Книги мають дуже велике значення для будь-якої дитини, адже вони відіграють велику роль у розширенні дитячого світогляду, знайомлять дитину з різноманітними речами, явищами, природою і т. д.🌍

Книга слугує інструментом для розвитку мислення та уяви, привчає до посидючості та самостійної роботи, вчить міркувати та аналізувати. Книга прищеплює певні принципи і цінності, формує погляди на життя, тому, звісно ж, дуже важливо підбирати «правильну» літературу для дитини; обирати книжки, які навчать дитину чомусь хорошому та корисному; навчать долати труднощі в майбутньому, знаходити рішення для складних завдань.

Любов до книжок важливо прищеплювати з раннього дитинства. Якщо ваша малеча слухняна, з цим проблем не виникне, проте, якщо дитя неслухняне, буде складніше. Однак все залежить від батьків. Якщо батьки самі є книголюбами і дитина часто бачить, маму і тата з книжкою в руках, вона вважатиме це нормою і їй самій буде цікаво читати. Ми, дорослі, маємо з перших днів життя читати своїм малятам казочки і цікаві історії – навіть немовлятам. Пізніше потрібно читати разом з дитиною, щоб згодом читання книжок стало для малечі звичною справою, невід’ємною складовою життя.

Під час карантину у більшості з нас з’явилося багато вільного часу – не гаймо його! Підбирайте хорошу дитячу літературу і читайте з дітьми.

А ми пропонуємо вам розглянути невеличкий перелік класних книжок для малечі:
📍
1. «Гаррі Поттер», Дж. К. Ролінґ
2. «Чудове чудовисько», С. Дерманський
3.  «Снігова королева», Г. Х. Андерсен
4. «100 казок» (у 3-х томах) з ілюстраціями В. Єрка, К. Лавра, К. Штанко, В. Пальчун, О. Петренка-Заневського
5. «Маленький принц», А. де Сент-Екзюпері
6.  «Казка про Старого Лева», М. Савка
7. «Мадікен» (серія книг), А. Ліндгрен
8 «Сузір’я Курки», С. Андрухович і М. Прохасько
9. «Вікно до собаки», Г. Ткачук
10. «Мері», С. Дерманський

Після завершення карантину ласкаво просимо до бібліотеки, адже в нас є багато чудових книжок для дітей😊.

Немає коментарів:

Дописати коментар