середу, 22 квітня 2020 р.

«Всі ми пасажири одного корабля на ім’я Земля» (А. С. Екзюпері) 🐼🌳

У Міжнародний День Матері-Землі у різних країнах світу зазвичай проходять акції, спрямовані на заохочення людей до більш бережливого ставлення до природи. Цього року через карантин ми всі маємо залишатися вдома, однак це не привід забувати про важливість захисту довкілля, прищеплення дітям любові до тварин і рослин. Навпаки серйозні проблеми, з якими нині зіштовхнулися усі люди світу (в тому числі і вірус) це серйозна причина замислитися над тим, що ми робимо з нашою планетою. Можливо, природа мститься нам за погане ставлення до неї? У цьому дописі пропонуємо вам розглянути короткий перелік книжок про природу для дітей. Читайте разом із малечею, вчіть дітей любити й берегти природу!

1. «Сусіди по планеті», Паскаль Ведер д`Оріа, Ален Жос 🐅
Цей збірник познайомить юних читачів із природою нашої Землі. Разом із цим виданням дитина зможе здійснити захопливу подорож морями й океанами, річками та озерами, лісами і горами, побуває на екваторі і в тропіках, де зустріне різних тварин і зможе трохи поспостерігати за ними.

2. «Хто росте у парку», Катерина Міхаліцина 🌿
Це невеличка історія про важливі речі: про зростання і пошук себе, про схожість і несхожість та важливість мати поряд когось, хто хоч трохи і хоч у чомусь до тебе подібний. А ще – про дерева навколо нас, повз які проходимо, та не завжди знаємо, хто це тут росте. Тому книжка стане в пригоді всім, хто хоче знати на ім'я найпоширеніші паркові дерева, навчитися розрізняти їх: у казковій ігровій формі завдяки чудовим ілюстраціям так легко запам'ятати, як вони виглядають, яка у них кора, насіння, листя, цвіт.

3. «Велика ілюстрована книга про природу», Мінна Лейсі 🐰
Сторінки цієї книги насичені зображеннями дикої природи, що оточує, коли ви виходите за двері помешкань на відкрите повітря. Є птахи, звірі, комахи та рослини, яких можна побачити біля річки, на полях, чи будь-де. Є також сторінки сезонів та істот, яких слід шукати як стемніє. Дітям сподобається переглядати малюнки вдома, а потім знаходити побачене на прогулянках.

4. «Комахи. Звуки дикої природи», Вел Дейвіс 🐝
На кожній сторінці цієї книжки повзають і літають комахи – працелюбні бджоли, різнобарвні метелики, ненажерливі богомоли. А ще книжка надає можливість почути звуки жаркого літа: дзижчання джмелів, сюркіт цикад і цвіркунів, шипіння тропічних тарганів. Захопливий світ дикої природи чекає на вас!

 5. «Моя сім'я та інші звірі», Дарелл Джеральд 🐶
Книга відомого письменника-анімаліста, мандрівника та захисника дикої природи Джеральда Даррелла розповідає про роки, що їх автор провів разом із родиною на грецькому острові Корфу в Іонійському морі, де майбутній зоолог у десятирічному віці вперше відчув радість спілкування з природою навколо нас.

Немає коментарів:

Дописати коментар