суботу, 4 квітня 2020 р.

Читання знімає стрес👌

Це підтверджений факт, що читання може допомогти зменшити стрес. Багато хто з нас сприймає цей факт як належне, тому що ми маємо стільки «необхідного» читання у повсякденному житті – газети, дорожні знаки, електронні листи та рахунки. Але як часто ми читаємо для задоволення? Читання може бути чудовою (і здоровою) втечею від стресу повсякденного життя. Просто відкриваючи книгу, ви занурюєтеся у літературний світ, який відволікає вас від щоденних стресорів.

Читання може навіть розслабити ваше тіло, знизивши серцевий ритм і послабивши напругу в м’язах. У дослідженні 2009 року в університеті Сассекса було встановлено, що читання може знизити стрес до 68%. Це працює краще і швидше, ніж інші методи релаксації, такі як прослуховування музики або випита гаряча чашка чаю. Це відбувається тому, що розум занурюється у літературний світ, вільний від стресорів, які супроводжують повсякденне життя.

Знайдіть книгу чи журнал, що вас зацікавить – романтична історія, садівничий журнал або навіть кулінарна книга. Виділіть 30 хвилин, щоб читати кожен день у тихому місці, де вам не заважають.

Ось кілька порад, які допоможуть вам розпочати:

1. Обрана вами книга не повинна бути в жодному списку бестселерів. Важливо, щоб тема захопила ваш інтерес і забезпечила простір вашому розуму розслаблятися щодня.

2. Читання допомагає зменшити стрес лише тоді, коли ви оберете те, що вам подобається, що вас не засмутить.  Читання новин не може бути найкращим вибором, якщо це змушує вас злитися або бути пригніченим. Виберіть роман, де можна втекти в інший світ. Або читайте про заняття, які вам подобаються – хобі, подорожі, кулінарія.

3. Візьміть до уваги, як ви себе почуваєте після перерви в читанні. Вам вдалося відпустити деякі зі своїх стресорів? Сподіваємося, що так.🙏

Тож читайте те, що принесе вам неабияку насолоду і… подалі від стресів.

Немає коментарів:

Дописати коментар