пʼятницю, 24 квітня 2020 р.

А чи знали ви…? Чергові цікаві факти про письменників😮

Давно вже ми не викладали цікавенькі факти про відомих літераторів. Саме час зробити це😊. Читаймо та дивуймося…

1. Безпека понад усе
На випадок пожежі видатний данський письменник Ганс Крістіан Андерсен кожного разу, коли він мав зупинитися в готелі, брав із собою мотузку, яка мала б допомогти йому спуститися через вікно.

2. Вік не має значення?
Американський письменник Едгар Аллан По, відомий своїми незвичними містичними оповіданнями, одружився зі своєю кузиною Вірджинією Елізою Клем По, якій на той момент було всього 13 років. Самому ж письменнику тоді було 26 років.

3. Сюжет книги зі сну
Ідея сюжету відомого твору «Сутінки» прийшла його авторці Стефані Маєр уві сні. Вона побачила двох людей – звичайну дівчину та вампіра-красеня, які стояли посеред лісу. Вони розмовляли про свої почуття, а хлопець тим часом думав тільки про кров дівчини. Такі дивні сни у письменників.

4. Муза може прийти до вас будь-де
Авторка «Гаррі Поттера» Дж. Роулінг знаходилася на борту літака в той момент, коли до неї прийшло натхнення і в її голові виникли назви відомих нині будинків Хогвартс. І що ж вона зробила? Щоб не забути назви, письменниця записала їх на пакеті для блювотних мас.

5. Маленькі монстри
Американський дитячий письменник і мультиплікатор Теодор С’юз Гейзель, більше відомий як Доктор С’юз, боявся дітей, хоча йому подобалося їх розважати.

6. Старі звички дуже сильні
Американський письменник Джордж Р. Р. Мартін, який є автором  популярного циклу книг у жанрі фентезі «Пісня льоду й полум'я» (пізніше адаптованих у «Гру престолів»), досі пише свої твори на «стародавньому» комп’ютері – ну, принаймні згідно з нинішніми стандартами. Він використовує комп’ютер з операційною системою MS-DOS, а в якості текстового процесора використовує програму «WordStar» 4.0. Такі девайси були популярні ще у 80-х.

7. Ні пари з вуст
Після низки трагічних подій у дитинстві американської письменниці Майї Енджелоу, котрі призвели до смерті друга її матері (він зґвалтував юну Майю, за що потрапив до в’язниці, де його вбили), майбутня літераторка не розмовляла протягом майже 5 років, тому що вважала, що саме її слова стали причиною смерті людини.

Такі от справи. Якщо вам відомі інші цікаві факти про письменників, діліться ними у коментарях 😉.

Немає коментарів:

Дописати коментар