вівторок, 14 квітня 2020 р.

10 захоплюючих фактів про літературу 😮

Книги геніальні, вони змушують нас жити та розвиватися, навчають, можливо, тим речам, яких ми ще не навчилися. Однак не менш цікаві і люди, які їх пишуть. Ось кілька цікавих фактів.

Відомий американський дитячий письменник і мультиплікатор д-р Сьюз написав свою найвідомішу книгу «Зелені яйця й шинка» після того, як побився об заклад на 50 доларів, що в книжці використає не більше 50 унікальних слів.
Стінг написав пісню "Every Breath You Take" за тим же столом, який Ян Флемінг використовував для написання своїх романів про Джеймса Бонда. Можливо, допомогло те, що стіл був розташований на віллі Флемінга, що знаходиться на острові Ямайка.
Хто вони, найзапекліші читачі світу? Індійці… читають в середньому більше 10 годин на тиждень.
Френк Баум (автор серії казок про країну Оз) дав назву Оз на честь шафи для зберігання документів, що знаходився в його офісі. Одна шафа була позначена літерами «від A до N», а друга – «від О до Z».
Всі прибутки, отримані від книги Джеймса М. Баррі «Пітер Пен», були заповідані лікарні Грейт-Ормонд-стріт для хворих дітей в Лондоні.
Роальд Дал, будучи школярем,  був дегустатором шоколаду Кедбері. Цікаво, це слугувало йому джерелом натхнення для написання «Чарлі та Шоколадної фабрики»? Цікаво, чи є в Кедбері Умпа Лумпа?
Мурасакі Сікібу (японська письменниця і поетеса) написала перший у світі роман «Казка про Ґендзі» близько в 1008 році.
Перша книга англійською мовою («Збірник розповідей про Трою») надрукована у 1474 р. у місті Брюгге. Її переклав з французької та видав англійською першодрукар Уїльям Кекстон (бл. 1422 – 1491 рр.).
Найдовше речення з 823-х слів можна знайти в романі Віктора Гюго «Знедолені».
І, нарешті, топ-3 найбільш популярних книг у світі?

Свята Біблія, цитати Мао Цзедуна і Гаррі Поттер.

Цікаво, правда?😉

Немає коментарів:

Дописати коментар