вівторок, 21 квітня 2020 р.

Всесвітній день творчості та інноваційної діяльності 💡

21-го квітня 2002 року вперше організовано пройшло свято творчості та інновацій, яке відзначили більш ніж у 50 країнах світу. У квітні 2017 року Генеральна Асамблея ООН, підкреслюючи можливості творчості та інновацій в різних сферах діяльності людини на шляху досягнення завдань, поставлених Програмою сталого розвитку, прийняла резолюцію, згідно з якою був заснований Всесвітній день творчості та інноваційної діяльності, що з того часу відзначається щорічно 21-го квітня.

Ініціатори й активісти заснування цього цікавого Дня пов'язують дату його святкування з Міжнародним днем ​​Матері-Землі, що відзначається 22-го квітня, а також із датою народження великого вченого, мислителя і винахідника Леонардо да Вінчі, що відзначається 15-го квітня. У першому випадку зв'язок вказує на можливості творчості та інновацій у справі творення і збереження нашої спільної домівки – Землі, а в другому – на внесок видатного винахідника у розвиток науки і творчих процесів.

Засновуючи нове свято, Організація Об'єднаних Націй прагнула привернути увагу представників влади, науки і техніки, систем освіти до питання розвитку творчого мислення, створення умов для реалізації всіляких інновацій та впровадження їх у різних сферах життя людства. Саме це, з точки зору ООН, є важливим фактором успішного сталого розвитку людства і способом подолання безлічі проблем, у тому числі глобальних, що стоять перед світом.

Завдяки впровадженню передових технологій, багато з яких є продуктом творчості та інноваційної діяльності, складаються умови для підвищення рівня життя в усіх куточках нашої планети. Інновації у сфері економіки сприяють розвитку економічного потенціалу, що має забезпечувати розв’язання проблем, пов'язаних із бідністю і голодом.

У своїх резолюціях і доповідях, присвячених пам'ятній даті ООН, котра відзначається 21-го квітня, постійно підкреслюється, що розвиток науки, техніки та інновацій повинен мати всеосяжний характер і служити на благо людству, орієнтуючись на його інтереси.

Державні структури повинні виділяти на розвиток технологій та інноваційної діяльності, а також на заохочення творчості певні суми з бюджету, а бізнес також міг би зробити цей напрямок одним зі сфер своїх інвестицій.

Немає коментарів:

Дописати коментар