понеділок, 27 квітня 2020 р.

«Подорожуємо», сидячи на канапі із книжкою в руках ✈

Весною, коли надворі світить сонечко і стає тепло, чомусь особливо гостро відчувається потреба на якийсь час змінити оточення і кудись податися. Однак цього року усі подорожі ми змушені відкласти до кращих часів у зв’язку з карантином😟. На щастя, у нас є книжки, які здатні перенести нас у інші країни, у найвіддаленіші куточки Землі, дозволити нам здійснити уявні мандрівки незвіданими місцями. У цьому дописі пропонуємо вам короткий перелік книжок про подорожі. Читайте, уявляйте, мандруйте😏.

1. «Навколо світу за 80 днів», Жуль Верн
У цьому відомому романі на вас чекають неймовірні пригоди, подорожі, море гумору і, звичайно, щасливий фінал. Герой твору Філеас Фоґґ – типовий англієць, життя якого розписане на багато років наперед: він знає, скільки кроків треба відміряти до клубу, в якому він є завсідником; він їсть, спить і прогулюється лише за чітко визначеним розкладом. Він ніколи не порушує розпорядку дня. І так було доти, поки герой не побився об заклад, що він зможе обітнути земну кулю за 80 днів...

2. «Їсти, молитися кохати», Елізабет Ґілберт
Дехто звинувачує цей популярний роман у надмірній сентиментальності. Однак, хто б що не казав, історія жінки, котра наважилася на глобальні зміни у своєму житті та подалася у подорож світом, підкорила тисячі читачів. Три країни, назви яких починають на «І» - Італія, Індія та Індонезія – допомагають героїні віднайти внутрішню гармонію, а влучний опис викликає у читачів непереборне бажання цієї ж хвилини перенестися до однієї з цих країн.

3. «Стамбул. Спогади та місто», Орхан Памук
Відомий турецький письменник Орхан Памук у цій книзі переплітає власні спогади з культурною історією Стамбулу, в якому він прожив понад 50 років. Автор показує читачам пам’ятники та втрачений рай Стамбулу, вузькі вулички, османські вілли та канали, знайомить з письменниками, художниками, журналістами та істориками, котрі описали півтора століття «модернізації» міста.

4. «Шантарам», Ґреґорі Девід Робертс
Всеохоплний роман про Індію. Понад 800 сторінок книжки присвячені пригодам злочинця-втікача в одній із найбільш контрастних, суперечливих і загадкових країн світу. Усіх, хто любить схід, потішить детальний опис індійських нетрів і розкішних палаців, страшенно переповнених потягів, глухих сіл та гамірних мегаполісів. Від першої до останньої сторінки книжка пронизана щирою любов’ю автора до Індії, якою можуть «заразитися» навіть ті, хто до прочитання цього твору жодного разу не цікавилися цією країною.

5. «В диких умовах», Джон Кракауер
1992 рік. Хлопець із забезпеченої родини їде автостопом до Аляски, де він лишається зовсім один. Герой здобуває собі харчі полюванням та збиранням, мешкає у покинутому автобусі – в абсолютно диких умовах… Ця історія, заснована на реальних подіях, стала відомою на весь світ завдяки майстерності відомого письменника Джона Кракауера і блискучій екранізації Шона Пенна.

Немає коментарів:

Дописати коментар