вівторок, 3 березня 2020 р.

Пізнавально-розважальний інтерактив із письменницею Любов’ю Відутою у бібліотеці🎓

Бібліотеки Солом’янки це вже давно не просто місце, в якому будь-яка людина може почитати щось цікаве у затишку або взяти книжку на свій смак додому (хоча це, звісно ж, одне з основних цільових призначень усіх бібліотек 😊). Ми не стоїмо на місці, прагнемо давати нашим користувачам не тільки літературу, а і щось більше. У нас регулярно проходять різноманітні культурно-просвітні заходи, котрі можуть відвідати усі охочі – і дорослі, і малі.

Цього разу до бібліотеки ім. О. Довженка на творчу зустріч із письменницею Любов’ю Відутою завітали вихованці дитячого садка № 383.

Любов Відута – українська поетеса і письменниця. Народилася 1970 року у Львові. Здебільшого пише книжки для дітей, спрямовані на  розвиток кмітливості та логіки. Наразі пані Любов видала вже близько 20-ти окремих книжок.
Отже, познайомившись із дітьми, письменниця перейшла до розмови про професії. Любов буквально у кожної дитини запитала про те, ким він чи вона бажає стати у майбутньому. Дуже приємно було спостерігати, як письменниця приділяє увагу кожній окремій дитині. Продовжуючи цю тему, читала вірші зі своєї книжки «Ким я буду? Ким я стану» про різні професії. Діти дізналися про нові спеціальності, про які раніше не чули. Звичайно ж, така активність одразу зацікавила малечу, вони з готовністю комунікували з Любов’ю.

Далі перейшли до розгадування загадок із книжки Л. Відути «Усміхнулось сонечко». Діти виявилися дуже кмітливими і швидко все відгадували. Письменниця пояснила дітям значення «страшного» (😄) слова «акровірш» і на практиці продемонструвала, що ж це таке.

Любов принесла на зустріч декілька своїх книжок, тож гості почули та обговорили вірші на абсолютно різні теми: підготовка до школи, дружба, тварини, небилиці та багато іншого.
Наші юні гості під час «уроку» вивчили нові слова й поняття та мали змогу вільно висловлювати свою думку щодо почутого. Трохи поговорили про частини тіла за книжкою «Вчимо частини тіла», подискутували про призначення кожної окремої частини тіла. На останок письменниця вирішила трохи розвеселити дітей і театралізовано читала жартівливий вірш про сосиски😮. Діти задавали Любові запитання на різні теми, а вона із задоволенням на них відповідала.

Підсумовуючи, можемо сказати, що захід пройшов традиційно успішно: наші гості і повчитися встигли, і розважитися😊. Наприкінці зустрічі були обіймашки та роздавання автографів на книжках Любові Відути 📖.
А ще Любов розповіла нам про таку цікаву річ, як віршотерапія, якою вона займається, та, на яку, на жаль, у нас не вистачило часу. Ми з нетерпінням чекатимемо на нову зустріч із віршотерапією!

Немає коментарів:

Дописати коментар