вівторок, 10 березня 2020 р.

Тарас Шевченко – символ душі українського народу

Початок березня в Україні це традиційно пора спогадів про геніальну людину, нашого видатного поета і художника Тараса Григоровича Шевченка. В ці дні у різних куточках нашої країни – у різних закладах маленьких сіл і великих міст – проходять заходи, присвячені великому Кобзарю.
Бібліотеки Соломянки ніколи не залишаються осторонь проведення «Шевченківських днів». От і цьогоріч у бібліотеках району традиційно проходять різноманітні заходи на честь Тараса Шевченка: виставки книжок, присвячених його життю і творчості; поетичні читання в рамках Всеукраїнського марафону «Єднаймо душі словом Кобзаря» і т. д.
І хоча про Тараса Шевченка і його творчість  вже так багато сказано, написано та знято, обговорювати його життєпис і феномен можна нескінченно довго. Біографію і творчість Шевченка діти у нашій країні дуже ретельно вивчають у школі, багато цікавого про поета можна дізнатися у бібліотеці чи з Інтернету, а от з кінострічками, в основі яких лежить біографія чи твори Шевченка, ситуація не дуже радісна. В цілому, таких стрічок нарахується всього лише близько 20. Та цього року ситуація з екранізацією життя і творчості Тараса Григоровича покращиться, адже 12-го березня у прокат виходить фільм Михайла Іллєнка «Толока», знятий за мотивами Шевченкового вірша «У тієї Катерини хата на помості…»; а вже у квітні має вийти стрічка Олександра Денисенка «Тарас. Повернення», яка розкаже про найскладніший період у житті поета – часи перебування у засланні в Казахстані.
Ми з нетерпінням чекаємо на прем’єри цих фільмів, маємо надію, що для молодшого покоління українців вони стануть корисним і цікавим джерелом інформації про великого Кобзаря. А детальну біографію Т.Г. Шевченка можна почитати у нашому  минулорічному дописі, присвяченому «Шевченківським дням». А також ми запрошуємо вас завітати на книжкову виставку на честь Тараса Шевченка у нашій бібліотеці.



Немає коментарів:

Дописати коментар