вівторок, 17 березня 2020 р.

Кажемо паніці: «НІ». Читаємо та мислимо позитивно😺

Карантин це в жодному разі не привід для паніки та занепадницького настрою! Навпаки ми радимо усім скористатися раптовим шансом зробити те, що давно хотілося, та на що постійно не вистачало часу: зробити генеральне прибирання у домівці (😁); подивитися фільм, який усі нахвалювали; почитати книжку, котра допоможе відволіктися від негативних думок; і найголовніше – провести більше часу з сім’єю. У цей тривожний для всіх період дуже корисним буде почитати книжки, які налаштують нас на позитив. У цьому дописі пропонуємо вашій увазі топ-5 книжок про щастя, радість й оптимізм👌.

1. «Як подолати неспокій і почати жити». Автор: Дейл Карнегі
Ви знаєте людей, які ніколи ні про що не турбуються? Чи не здаються вони вам легковажними? Саме в цьому і полягає секрет неспокою – він дає вам хибне враження, що, в разі якщо ви турбуєтеся, ви контролюєте те, що може статися. Таким чином неспокій викликає відчуття відповідальності та благонадійності. Чи не дратує вас, коли люди часом кажуть: «Не турбуйся, все буде добре»? У цій книзі Дейл Карнегі навчить вас бачити тонку межу між відповідальним неспокоєм та неспокоєм надмірним. Ця книжка є обовязковою для прочитання кожною людиною, яка бажає навчитися мислити позитивно і жити фантастично J.

2. «Керуй гормонами щастя. Як хімічний коктейль у мозку допомагає зупинити негативне мислення». Автор: Лоретта Граціано Брюнінг
Авторка книги пропонує революційний підхід до підвищення рівня щастя. Мабуть, усі чули про так звані «гормони щастя»дофамін, серотонін, окситоцин та ендорфін. Та чи усі розуміють, як ці гормони працюють, чому саме виділяються,  яку реакцію викликають у нашому організмі, і чому в нас трапляються раптові зміни настрою. Ця книжка допоможе вам зрозуміти, як «перепрограмувати» свій мозок і активувати гормони, котрі роблять вас щасливим. Також у книжці написано, як формувати у собі нові звички, запускати дію «гормонів щастя», змінюючи нейронні шляхи. Вправи описані у книзі, неодмінно будуть корисними для кожного.

3. «Хюґе. Як жити добре по-данськи». Автор: Мік Вікінг
Ця книжка цілком може слугувати антистресом. Інструкція із застосування книжки (J): оберіть тихий вечір, залізьте під ковдру, відкрийте книгу та пориньте у світ Хюґе – саме так данці називають цілу філософію життя, котра допомагає їм знайти гармонію і щастя. У Рейтингу країн світу за рівнем щастя ООН саме данці регулярно посідають перше місце, отже їм у цьому питанні можна довіряти;). З книги ви дізнаєтеся, що, для того щоб створити навколо себе атмосферу радості, вам знадобляться дуже прості речі.

4. «Велика магія. Творче життя без страху». Автор: Елізабет ґілберт
Елізабет Ґілберт здобула всесвітнє визнання та популярність завдяки своєму роману «Їсти, молитися, кохати». Для неї щастя полягає не лише в коханні, але і в постійній творчості. Саме про це вона детально написала у цій книзі. У деяких питаннях, що тут підіймаються, виникає бажання посперечатися з авторкою, а в інших – попросити її дати ще більше порад. В цілому, після прочитання виникає відчуття, ніби у вас за спиною виросли крила, і вам постійно хочеться творити.

5. «Книга радості. Вічне щастя в мінливому світі». Автори: Його Святість Далай-лама XIV; Архієпископ Десмонд Туту; за участю Дуґласа Абрамса
Радість і світло присутні на кожній сторінці книги: ви ніби то підслуховуєте розмову двох мудрих людей і постійно бажаєте попросити їх зробити паузу, щоб записати чергову думку. Дуґлас Абрамс записав діалоги двох світових духовних лідерів – Далай-лами та архиєпископа Туту, які зустрілися з нагоди 80-ліття Далай-лами та протягом кількох днів вели бесіди про життя і радість. Власне, вони міркували, як знайти радість, незважаючи на страждання. Яка ж їхня відповідь на це запитання? А відповідь проста і водночас складна: страждання це частина життя. Ця книга стане у пригоді кожному – чи перебуваєте ви зараз у стані депресії, чи переживаєте найкращий період життя: в першому випадку ви неодмінно побачите промінь світла, в другому – просто відчуєте насолоду від доброзичливої енергії, яка буквально сочиться крізь надруковані слова. Неважливо, якої ви віри, адже усі релігії у світі об’єднують доброта, щастя і радість.

Ми гадаємо, що ці книжки неодмінно допоможуть вам абстрагуватися від турбот і налаштуватися на позитив.  Щиро бажаємо вам здоров’я, спокою та цікавого й корисного дозвілля. Читайте, малюйте, спілкуйтеся з рідними😉.

Немає коментарів:

Дописати коментар