пʼятницю, 20 березня 2020 р.

«Мадам Пилінська і таємниця Шопена» Еріка-Еммануеля Шмітта📘

Ми продовжуємо робити для вас огляди книжок, якими не так давно поповнився фонду бібліотеки, і які одразу після завершення карантину ви зможете взяти почитати. Сьогодні оглядаємо роман «Мадам Пилінська і таємниця Шопена» відомого сучасного французько-бельгійського письменника і драматурга, філософа і сценариста.

Пєси, новели та романи Е.-Е. Шмітта завоювали найпрестижніші мистецькі нагороди, а книжки, вистави та фільми – всесвітню славу та любов публіки різних культур і континентів. У своїх творах письменник сміливо ставить найдражливіші філософські, релігійні питання, легко і витончено; якщо вірити критикам і журналістам, він – «Дідро ХХІ століття – серйозний інтелектуал, який, утім, ставиться до себе несерйозно», тобто з гумором і самоіронією. Письменник, що долає табу – межу людського мислення і розуміння, аби постійно знаходити нові сенси та цінності завдяки мистецтву літератури, театру і кіно.
У цій автобіографічній історії у ролі головного героя автор шукає розгадку генія Шопена та музики. Верленівський маніфест «Найперше – музика у слові!» набуває нового значення завдяки багаторічній школі гри на фортепіано та появі у житті автора ексцентричної жінки. Вона допомагає йому зрозуміти не лише музичне мистецтво, але нове мистецтво жити й творити-писати себе і світи. Молодий філософ у пошуках правдивого і справжнього у музиці потрапляє до великого світу літератури, десятиліттями відточує свій талант, аби осягнути словами те, для чого слів ще не існує...

Книжка для широкого кола читачів, а також усіх, хто прагне навчитися грати і писати.

Немає коментарів:

Дописати коментар