четвер, 4 червня 2020 р.

Міжнародний день безневинних дітей – жертв агресії✋

«Найкращий спосіб зробити дітей хорошими – це зробити їх щасливими»
(О. Вайлд)

Сьогодні світ відзначає Міжнародний день безневинних дітей – жертв агресії, заснований 1982 року Генеральною Асамблеєю ООН. Жорстокість і насильство щороку забирає неймовірно багато дитячих життів і робить нещасними мільйони дітей по всьому світу.

Насильство проявляється у різних формах: використання дітей у військових діях, убивства, сексуальне насильство, викрадення, напади на школи, лікарні, жорстоке ставлення батьків, булінг…

Міжнародний день безневинних дітей було встановлено задля того, щоб звернути увагу суспільства на біль, від якого страждають діти в різних куточках світу, які є жертвами фізичного, морального та емоційного знущання; а також задля того, щоб в черговий раз заявити про важливість захисту прав дітей. Крім того, цей День це також гарна нагода звернути увагу на те, яку неймовірну стійкість до життєвих негараздів і труднощів можуть демонструвати діти; і як, за наявності хорошої підтримки, вони можуть доводити, що навіть народження і зростання у війні чи в умовах агресії не визначає їхньої подальшої долі.

Міжнародний день безневинних дітей – це своєрідний протест проти насильства і війни. Діти хочуть і мають бути щасливими. А дорослі зобов’язані зробити все для того, щоб діти припинили страждати від агресії.

Немає коментарів:

Дописати коментар