вівторок, 30 червня 2020 р.

Книжковий анонс: «Заповіти», Маргарет Етвуд

Ще у травні місяці мав вийти український переклад книжки відомої письменниці Маргарет Етвуд «Заповіти» – довгоочікуваного продовження легендарного роману «Оповідь служниці». Сама книжка «Заповіти» англійською мовою вийшла 2019 року. Завдяки цій книжці його авторка стала лауреаткою престижної Букерівської премії. На жаль, поки що українська версія твору недоступна. Ймовірно, це пов’язано з карантином через пандемію COVID-19, однак ми впевнені, що вже найближчим часом цей прекрасний роман українською мовою зможуть почитати усі охочі.

Тож, чому книжка є такою очікуваною?
По-перше, це пов’язано з неймовірною популярністю самої авторки. Маргарет Етвуд чотири рази отримувала Букерівську премію, також вона зробила великий внесок у розвиток сучасного феміністичного руху. Найвідомішим твором М. Етвуд є роман «Оповідь служниці», за мотивами якого було знято однойменний телесеріал.

Дія книжки «Заповіти» відбувається через більш як 15 років після подій, описаних в «Оповіді служниці». Республіка Гілеад з її теократичним режимом і досі утримує владу, але починають з’являтися перші ознаки внутрішнього розколу. У цей важливий час перетинаються долі трьох абсолютно різних жінок, а їхній союз обіцяє багато значних змін. Дві з них належать до першого покоління, яке виросло за нового порядку. До їхніх голосів долучається третій – голос Тітки Лідії. Її непросте минуле і незрозуміле майбутнє приховують у собі багато загадок. У «Заповітах» авторка трохи підіймає завісу над внутрішніми механізмами Гілеаду і, зважаючи на ті істини, які відкриваються, кожна героїня має зрозуміти для себе, хто вона, і вирішити, як  далеко вона готова піти у боротьбі за те, у що вірить…

Що ж, чекаємо з нетерпінням на появу цього чудового роману рідною мовою.

Немає коментарів:

Дописати коментар