вівторок, 9 червня 2020 р.

«Без справжньої дружби життя – ніщо» (Цицерон)

Справжня дружба

А в дружбі не буває порівнянь.
Немає друзів КРАЩИХ або гірших.
Лиш СПРАВЖНІЙ друг за тебе без вагань
може віддати все і навіть більше.

В очах у ДРУГА не буває фальші.
І заздрості у серці теж не буде.
І байдуже молодший він чи старший,
та він тебе ніколи не осудить.

А дружбу не вимірюють словами.
Слова – ілюзія, що створена із пилу.
Лиш дружба не розвіється з роками,
бо справжня дружба це велика сила.

У дружбі не буває порівнянь.
Це кожен з нас повинен добре знати
Бо друг – це той, за кого без вагань
ти теж готовий все, що є віддати.

(Любомир Вінник)

9-го червня у багатьох країнах світу відзначається Міжнародний день друзів. Дружба – це  міцний зв’язок між людьми, які завжди готові підтримати один одного, допомогти у скруті та розділити радість.  Як сказала письменниця Сесілія Агерн: «Знайти кращого друга – найбільша удача в житті». На жаль, істинна дружба – явище не таке вже й розповсюджене, тож якщо вам пощастило мати в житті людину, яку ви можете назвати справжнім другом, ви неодмінно маєте це цінувати і берегти такі стосунки і таку людину.

Тема дружби часто розкривається і в літературі. Споміж величезної кількості класичних і сучасних творів про кохання особливо виділяються твори про дружбу. Книжки про дружбу повчають і надихають, вони часто можуть допомогти нам (особливо юним читачам) зрозуміти, що таке справжня дружба; як краще поводитися із другом; чого від нього чекати; як зрозуміти, чи дійсно людина є твоїм другом, чи просто товаришем; і багато іншого.
Читайте ці прекрасні книжки самі та разом з дітьми. Вони допоможуть вам зрозуміти щось важливе для себе та прищепити малечі «правильні» і корисні поняття, які стануть їм у пригоді в майбутньому.

Немає коментарів:

Дописати коментар