середу, 8 липня 2020 р.

День родини в Україні👪

Починаючи з 2012 року в Україні відзначається День родини – досить молоде, але, на нашу думку, дуже важливе і світле свято. Символічно, що саме цього дня православні християни вшановують святих Петра і Февронію, які є покровителями сім’ї та шлюбу.

Родина це основа суспільства. Роки формування кожної особистості, як правило, припадають на час зростання людини в родині, тож дуже важливо, щоб стосунки в родині були хорошими, довірчими. Те, якою стане дитина в майбутньому, як складеться її життя, багато в чому залежить від її родини. Саме для того, щоб підкреслити дуже важливе значення сім’ї у долі кожної людини і суспільства в цілому, було започатковано День родини. Крім того, метою свята є також популяризація родинних цінностей, зміцнення сімейних зв’язків, розвитку сімейних традицій і забезпечення виховання дітей у родинному колі.

Дуже важливими у родинних відносинах є сімейні звичаї і традиції. Вони є невід’ємною складовою повсякденного життя, а також засобом збереження української самобутності. Родинні традиції це відображення етнічної своєрідності, естетики, моральних цінностей, світогляду й багатовікової історії. Життя швидкоплинне, особливо останнім часом, а разом зі зміною умов нашого життя змінюються і сімейні традиції: котрісь звичаї зникли, інші зазнали суттєвих модифікацій, а ще з’явилися абсолютно нові. Та суть сімейних традицій залишається незмінною – єднання та духовне зближення членів родини.

Детально про різні свята, звичаї і традиції українців, у тому числі і сімейні, ви можете прочитати в книжках, про які ми писали у вчорашньому дописі. Ці книжки ви завжди можете взяти у нашій бібліотеці.

Немає коментарів:

Дописати коментар