пʼятницю, 24 липня 2020 р.

«Волковиці», Марина Смагіна

Марина Смагіна народилася 1994 року. Наразі живе в Києві. Навчалася в КНУ ім. Тараса Шевченка, вивчала англійську та китайську мови. Займалася також перекладацькою і журналістською діяльністю. Пише вірші, деякі з яких увійшли до авторської збірки «Тобі» (2013). Завдяки своєму дебютному роману «Волковиці» письменниця стала дипломантом літературного конкурсу «Коронація слова» 2016 р.

Роман «Волковиці» – переможець «Коронації слова» 2016 р. у номінації «Найкраще сучасне українське фентезі» – це яскравий приклад навернення до автентичного джерела народної культури.

У «Волковицях» оживає давня карпатська магія з її ірреальними історіями, часовими вирвами, непрощеними прокляттями, які пролежали на денці гірської ріки Дзвінки майже сто літ і раптом вирвалися на волю. Хто воскресив їх і навіщо? Адже, Волковиці – це не звичайне гуцульське село, і воно просто так не відпускає того, хто опинився у ньому. Бо у Волковиці випадково не можна потрапити. Село, якого не знайдеш на жодній мапі. Село, яке народилося ...завдяки чарам.

Чи зуміє звичайна студентка з великого міста розплутати таємничий клубок родового прокляття, занурюючись з головою у вир подій сторічної давнини? Чи не злякається вона тих невідомих сил та прадавніх чар, до яких потрібно торкнутися, відкриваючи правду?

Немає коментарів:

Дописати коментар