четвер, 2 липня 2020 р.

Книжки, які будуть корисними, якщо ви морально втомилися

Мабуть, усі погодяться з тим, що 2020 рік видався важким, і, власне, складнощі, які він нам приніс, тривають і досі. Останнім часом усім нам доводиться переживати дуже непрості часи, мати справу з різними проблемами, перебувати у стані постійної нервової напруги, тож моральне виснаження, на жаль, є абсолютно природнім побічним ефектом усього, що відбувається. За таких умов самостійно впоратися зі стресом чи депресією, залишатися уважним і продуктивним, позбутися тривожності може буде складно. На щастя, існує багато хороших книжок, які допоможуть нам з вами покращити свій емоційний стан; навчитися вірити у краще навіть тоді, коли все здається безнадійним; цінувати те, що ми маємо; зрештою, подивитися на все «іншими очима». У цьому дописі до вашої уваги топ-5 книжок, які можуть бути дуже корисними для тих, хто морально втомився.

«Тепер! Лови мить – це твоє все», Ерік Бертран Ларссен
 Це книжка для тих, у кого час від часу з’являється відчуття, що життя проходить повз і жити просто ніколи через шалений коловорот повсякденних справ, тиск обов’язків і обставин. Гадаєте, таке замкнене коло неможливо розірвати? Помиляєтеся! Колишній спецпризначенець, а нині – відомий норвезький бізнес-консультант та один з найзатребуваніших на Заході коучів Ерік Бертран Ларссен у цій книжці доводить, що це до снаги кожному. Прочитавши її, ви навчитеся отримувати задоволення від кожної миті буття за будь-яких умов та навіть усупереч їм.

«Чудовий ранок. Як не проспати життя», Гел Елрод
Кожен ранок починається з роздратованого вимикання будильника та надії продовжити сон «ще на п'ять хвилин», але при цьому хочете встигати більше? Тоді ця книга написана для вас!
Завдяки книзі читач дізнається:
- як народилася методика «Чудового ранку»;
- про п'ять етапів ранкового пробудження;
- що допоможе зробити «Чудовий ранок» частиною вашого життя;
- заради чого варто прокидатися рано вранці;
- чому перша година ранку визначає успіх цілого дня;
- які методи допоможуть реалізувати життєвий потенціал
… та багато іншого!

 «Витончене мистецтво забивати на все. Нестандартний підхід до проблем», Марк Менсон
 Ми живемо в культурі, зацикленій на занадто оптимістичних очікуваннях. Із самого дитинства нам нав'язують нереалістичні ідеали, яких ми прагнемо досягти попри все: лише найвищі оцінки, досконала зовнішність, надсучасні ґаджети, найкрутіша робота, тільки екзотичні подорожі та не менш яскраві світлини в соцмережах. Постійно женучись за успіхом і щастям, ми намагаємося уникати будь-якого негативу. Однак негативний досвід, як переконує Марк Менсон, надзвичайно цінний: він звільняє нас від міражу щастя.

«Монах, який продав свій Феррарі», Робін Шарма
Це найвідоміша мотиваційна книга Р. Шарми, що стала бестселером у багатьох країнах світу. У цій книзі автор у формі притчі виклав незвичайну історію Джуліана Ментла – адвоката-мільйонера, на долю якого випало пережити сильну духовну кризу. Проте занурення у давню тибетську культуру змінює його життя. Джуліан відкриває для себе мудрі й разом з тим дієві практичні знання, що допомагають впоратись із власними проблемами, знайти вихід із, здавалось би, безвихідного становища, здійснити переоцінку загальнолюдських і особистих цінностей. Разом із головним героєм ви дізнаєтеся, як навчитися жити сьогоденням, яке значення для побудови взаємовідносин має довіра, пізнаєте переваги позитивного мислення, розвинете прагнення жити, спираючись на власне покликання.

 «Сила волі. Шлях до влади над собою», Келлі Макгонігал
Мова, література, математика, фізика, хімія. А що було б, якби у школах і університетах нас вчили розвивати силу волі? Наскільки успішнішими ми могли б стати? Келлі Макґоніґал допомогла тисячам людей змінитися: кинути пити чи курити, пробігти марафон, зайнятися спортом, створити власний бізнес, налагодити стосунки в сім’ї тощо. Свою методику вона узагальнила в цій книжці. Авторка з наукового боку показує, як влаштовано наше мислення, чому ми уникаємо змін і сповна не використовуємо власний потенціал. Але, окрім теорії, Макґоніґал подає безліч фактів і цікавих прикладів. Та найбільша перевага книжки – це вправи. Виявляється, завдяки ним мозок можна натренувати, як м’язи.

Немає коментарів:

Дописати коментар