середу, 29 липня 2020 р.

Добірка книг про тигрів до Міжнародного дня тигра🐯


Щороку 29 липня у світі відзначається Міжнародний день тигра, заснований 2010 року на Міжнародному форумі «Тигровий саміт», присвяченому проблемам збереження популяції цієї красивої хижої тварини.

В ході заходу була розроблена і прийнята програма відновлення тигрячої популяції, розрахована на 2010-2022 роки, метою якої є збільшення кількості тигрів удвічі за означений період. На жаль, у дикій природі збереглося всього не більше 5 тисяч особин, і це число продовжує постійно зменшуватися. Так, за останнє сторіччя чисельність тигрів скоротилася у 25 разів, і сьогодні ці тварини знаходяться під загрозою зникнення. У більшості випадків вони стають жертвами браконьєрів. І ця проблема не може не хвилювати природоохоронні спільноти всього світу.

Основна мета проведення Міжнародного дня тигра – інформування широкої громадськості про проблему зникнення тигрів і способах їх захисту. З нагоди цього Дня у різних країнах проводяться різні заходи: тематичні виставки, показ телепередач, екскурсії в зоопарках, благодійні та просвітницькі акції й багато іншого.

У цьому дописі ми пропонуємо вашій увазі невеличку добірку книг про тигрів. Ці книжки буде цікаво почитати і дорослим, і дітям.

1. «Книга джунглів», Редьярд Кіплінг

Один із найвизначніших творів англійського письменника, лауреата Нобелівської премії з літератури Редьярда Кіплінґа. Історія про «людське дитинча» Мауглі та його друзів ведмедя Балу, пантеру Багіру, а також їхнього небезпечного ворога тигра Шер-Хана – самопроголошеного володаря Джунглів. На сторінках цієї книги відкривається світ, де панують свої правила та закони. Відкрийте для себе і своєї дитини неповторний світ джунглів!

2. «Життя Пі», Янн Мартел

Роман-притча, який розповідає історію Пі, сина власника одного індійського зоопарку. Волею долі він разом із сім’єю змушений емігрувати до Канади. Під час мандрівки їхній корабель зазнає аварії, і хлопець опиняється в рятувальному човні: сам на сам із тигром, гієною, мавпою та зеброю. Що ж чекає на них попереду?

3. «Бути як Тигр», Пшемислав Вехтерович, Емілія Дзюбак

Тигряче життя – справа не з легких! Воно цікаве, захопливе, неймовірно класне, але непросте. То треба підкрастися до когось, повзучи на череві по землі, то когось переконати, вдаючись до тривалої ввічливої бесіди, аби він дозволив себе з’їсти. А скільки ж потім доводиться виправдовуватися перед знайомими! Суцільні проблеми. Та іноді буває так, особливо як стемніє, що тигряче життя стає просто... чарівним.

4. «Історії про тварин. Тигреня Сілія», Даніела де Лука

Дізнайтеся багато цікавого про життя тигрів! Матуся-тигриця занепокоєна... Її улюблене тигреня – маленька Сілія – аж зовсім не схожа на інших. Воно боїться всього навколо. Стара мудра мавпа дає пораду: тигреняті потрібен друг! Чи зможе Сілія стати сміливою та хороброю? Адже у джунглях усюди чекає небезпека...

5. «До нас на чай заходив тигр!», Джудіт Керр

Бестселер серед дитячої літератури від британської письменниці і художниці, яка зберігає популярність вже багато років. Це добра історія про гостинність і доброту, а також про те, що потрібно бути готовим до найнеймовірніших речей ... навіть візиту голодного тигра!

Немає коментарів:

Дописати коментар