четвер, 9 липня 2020 р.

Топ-5 книг про відносини людини і тварини🧍🐕‍🦺🐎

Історія взаємовідносин людей і тварин дуже-дуже довга. Так було раніше, так є і в наш час – домашні улюбленці часто стають для людей справжніми друзями, членами родини, невіддільною частиною життя. Вченими доведено, що присутність тварини в сімї може давати людям відчуття радості і щастя, а також розвивати комунікативні навички та інші корисні якості у дітей. Існує навіть таке поняття, як анімалотерапія або пет-терапія – метод лікування пацієнтів за допомогою тварин (домашніх і не тільки). Спілкування з тваринами, турбота про них робить людей добрішими. У цьому дописі ми пропонуємо вам розглянути книжки, кожна сторінка яких пронизана добротою, адже вони присвячені братам нашим меншим. Читаємо, стаємо більш чуйними і турбуємося про тварин J.

1. «Життя і мета собаки», Брюс Кемерон
Захоплива, весела і зворушлива книга про життя собаки, а ще – про людські взаємини і нерозривний зв'язок між господарем і його чотирилапим другом, про те, що любов ніколи не вмирає, що наші справжні друзі завжди поруч і у всіх нас є своє призначення. Головний герой цієї книги – пес, який, кожного разу народжуючись знову, знаходить щастя у служінні людині. Автор переконує нас у тому, що собаки здатні на такі почуття, які доступні далеко не кожній людині. Щоб довести це, іноді собаці доводиться хоробро зустрічати всі негаразди і, головне, ніколи не втрачати з поля зору свого господаря. Навіть якщо їх розділяють кілька життів.

2. «Лілі та восьминіг», Стівен Роулі
Тед живе в Лос-Анджелесі та пише тексти на замовлення, хоча мріє стати вільним письменником і написати щось дійсно гідне уваги. Він самотній, але шукає своє кохання, щирого й ніжного однодумця і друга. А поки він віддає всю свою любов дванадцятирічній таксі Лілі, з якою він вигадав власну мову, власні розваги. І коли Лілі захворіла, Тед побачив на її голові восьминога й заповзявся за будь-яку ціну врятувати собаку. Це чарівна і зворушлива історія про подолання страхів і пошуки розуміння, про вміння прощати й прощатися.

3. «Чорний Красень», Анна Сьюел
Цю книгу англійська письменниця Анна Сьюел присвятила своїм улюбленим тваринам – коням. Породистий, вихований, покірливий і вірний кінь Чорний Красень розповідає про своє життя, починаючи від безтурботного дитинства маленького нетямущого лошатка і до зрілого віку, коли, зазнавши за довгі роки служіння людям і добра, і кривд від різних господарів, зрештою знаходить своє щастя. Оскільки всі події показані очима коня, читачеві легше зрозуміти цих благородних тварин, перейнятися їхньою долею. Книга викликає співчуття до кожної живої істоти, вчить милосердя й любові не лише до тварин, а й до людей.

4. «Шлях додому», Брюс Кемерон
Лукас знайшов цуценя – покруча пітбультер’єра – у підвалі покинутого будинку. Але в Денвері заборонені пітбулі, і на малу Беллу теж оголошують полювання. Лукас не може ризикувати життям улюблениці і тимчасово віддає її до родини в іншому місті. Розлука з господарем стає для Белли страшним ударом. І вона наважується на відчайдушний крок – тікати. За сотні кілометрів, блукаючи у горах Колорадо, Белла шукатиме свій дім. Її шлях виявиться довгим і небезпечним, вона зустрічатиме добрих і поганих людей, знаходячи дорогу лише за покликом серця. Однак заради своєї людини можна подолати все.

5. «Поклик пращурів», Джек Лондон
Він був народжений, щоб стати ватажком зграї…
Бак був звичайним домашнім псом з каліфорнійського ранчо. Доки його не викрали і не продали. Тепер він змушений забути про своє колишнє безтурботне життя і почати боротьбу за виживання. У холодній клітці, далеко від дому, кочуючи з місця на місце, він буде брати участь у жорстоких собачих боях, коритись «закону палиці», проте не втратить найважливіше – жагу до свободи. Бак почне шлях, яким його веде поклик пращурів…

Немає коментарів:

Дописати коментар