вівторок, 13 квітня 2021 р.

Книга дня: «Відчуття часу» Вікторія Шаблівська


Сьогодні пропонуємо вашій увазі роман «Відчуття часу».  Це книга перша тетралогії сучасної української письменниці Вікторії Шаблівської. Дія твору відбувається у 90-ті роки XX століття. Головна героїня роману Юлія – молодий лікар-науковець досліджує наслідки радіаційної катастрофи, часто й надовго виїжджаючи у відрядження до Чорнобильської зони. Мінливий час поєднує загальнолюдські непевності, пошуки індивідуальності, усвідомлення власної особистості, осмислення навколишніх подій, самовипробування, самовдосконалення.
 
Юлія, як сотні тисяч мислячих людей, котрі опинились на зламі епох, зламі світосприйняття, перебудові суспільних просторів, намагається віднайти своє місце в цій фантасмагоричній реальності, де сьогодення перегукується з далекою містичною історією, де панують паралелі й аналогії, де переплітаються світогляди, і де герої роблять спроби втечі від штампів минулого та конформізму в поглядах, і кожний з них виборює  особистий шлях.
 
Книга буде цікавою тим читачам, які шукають для себе відповіді на важливі питання буття і моралі, переосмислюють події і вчинки, що знаходять свій відбиток у подальшому непростому житті. Адресовано кожному, хто гостро відчуває плин часу – то сповільнений, то стрімкий, то застиглий, то космічно інакший, то спресований, то химерно розплетений. Час розсудить.

1 коментар:

  1. Час розсудив. Але чи прочитали ми ті вкарбовані у нашу історію символи, чи зрозуміли, чи запам'ятали; з чим ідемо далі? Мислимо короткими повідомленнями, вдовольняємось запропонованим... Наше сьогодення спресоване з найяскравіших барвів цифрового двадцять першого сторіччя, Час не пробачить нам втраченого нашою пам'яттю...

    ВідповістиВидалити