вівторок, 6 квітня 2021 р.

Ми обираємо спорт. Ми обираємо здоров’я 🏋

6 квітня відзначається Міжнародний день спорту на благо миру та розвитку. Цей День було засновано згідно з рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 23 серпня 2013 року.
 
Ігри, спортивні змагання і заняття фізичною культурою відігравали і продовжують відігравати важливу роль у розвитку людства. Адже спорт як один з інструментів освіти, розвитку і миру, сприяє зміцненню співробітництва, солідарності, терпимості, розуміння й соціальної інтеграції на місцевому, національному та міжнародному рівнях. Його цінності, такі як робота в команді, справедливість, дисципліна, повага до супротивника і правил гри, розуміються в усьому світі і можуть бути використані в просуванні солідарності, соціальної згуртованості й мирного співіснування.
 
З цієї причини Організація Об'єднаних Націй пропонує всім державам, організаціям системи ООН, і в першу чергу Бюро Організації Об'єднаних Націй з питань спорту на благо розвитку та миру, а також міжнародним, регіональним і національним спортивним організаціям, громадянському суспільству, включаючи неурядові організації та приватний сектор, і всім іншим зацікавленим сторонам відзначати Міжнародний день спорту і сприяти підвищенню обізнаності про нього.
 
З нагоди цього неофіційного, але важливого свята, пропонуємо вам перевірити свої знання про спорт і взяти участь у віртуальній вікторині «Світ спорту».


Немає коментарів:

Дописати коментар