середу, 21 квітня 2021 р.

Створюй щось нове. Будь інноваційним 💡

21 квітня відзначається Всесвітній день творчості та інноваційної діяльності. Цей день було засновано з метою вшанування і відзначення творчих і інноваційних навичок людей в усьому світі. Цей день спрямований на заохочення людей використовувати їхню креативність і нові ідеї для того, щоб зробити наш світ кращим. Свято нині відзначають у більш як 46 країнах. У заходах, які проводяться з нагоди свята, зазвичай беруть участь люди, пов’язані з наукою, бізнесом, освітою і взагалі всі, хто міркує інноваційно.
 
Відомий і дуже успішний американський підприємець Боб Айгер сказав: «Серце і душа компанії – це креативність та інновації».
 
Як з’явився Всесвітній день творчості та інноваційної діяльності?
Якось експерт з креативної діяльності Марсі Сігел побачила газетний заголовок: «Канада переживає творчу кризу». Коли вона це прочитала, вирішила щось із цим робити. Так, у пані Сігел виникла ідея створити це свято. У квітні 2002 р. М. Сігел разом із колегами вперше організувала Всесвітній день творчості та інноваційної діяльності для того, щоб надихнути людей застосовувати їхні творчі здібності та нові нестандартні ідеї. Цей День мав успіх і зрештою інші країни долучилися до його святкування. Потім 2006 р. День розширився до цілого Всесвітнього тижня творчості та інноваційної діяльності, який розпочинається 15 квітня і триває до 21 квітня. Дата 15 квітня була обрана не випадково – це день народження Леонардо да Вінчі – генія, який був винятково талановитим і в творчості, і в науці.
 
Україна й інновації
Які хороші та правильні слова: «Нація це не погляд у минуле, а творчий порив у майбутнє». Задля досягнення успіху, потрібно безперервно перебувати у пошуку чогось нового. 2019 року у рейтингу найбільш інноваційних країн світу «Global Innovation Index 2020» Україна посіла 45 місце, тоді як ще 2015 року – була на 64-му. Отже, динаміка останніх п’яти років позитивна. Аби пришвидшити розвиток у цьому напрямку, Кабмін запустив роботу Ради інновацій, призначення якої – стати ефективним інструментом взаємодії уряду, бізнесу і представників наукових кіл, а також майданчиком напрацювання важливих рішень у цій сфері. Та вже зараз ми можемо відзначити суттєвий інноваційний внесок України, винаходи й започаткування в різних галузях економіки, науки, культури, які стали відомими у світі.

Немає коментарів:

Дописати коментар