понеділок, 26 квітня 2021 р.

Стежками Чорнобильського лиха 🕯

26 квітня 1986 року, рівно 35 років тому, сталося страшне лихо, яке торкнулося долі мільйонів людей і змінило хід світової історії – аварія на Чорнобильській атомній електростанції – найстрашніша в історії людства ядерна катастрофа.
 
Всі ми знаємо, що окрім людей, які безпосередньо брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, від цієї катастрофи постраждали також мільйони людей, які не були на станції одразу після вибуху, але стали жертвами руйнівного впливу радіації.
 
В результаті аварії із зон забруднення було евакуйовано близько 200 000 осіб. Ці люди покидали рідні домівки і вірили, що повернуться всього за кілька днів, але майже ніхто з них більше ніколи не побачив своєї оселі…
 
В наш час більша частина території навколо покинутої АЕСце пустеля, що складається з порожніх будівель, чагарників і завалів. Прип’ять, де колись, до аварії, мешкало 50 000 осіб, стала містом-примарою.
 
Нині Чорнобильська АЕС, що самотньо стоїть в оточенні лісів, є страшним нагадуванням про необдумані вчинки людей, недбалість і самовпевненість, брак знань і навичок.
 
Зараз світ продовжує розглядати безвуглецеву енергетику як засіб задоволення своїх енергетичних потреб. Головний урок Чорнобиля полягає у тому, що пам’ятаючи те, що може статися, ми можемо бути готовими цьому запобігти, і тим менше ймовірність того, що це повториться.
 
До дня пам’яті Чорнобильської трагедії ми підготували для вас відеодобірку фотографій (із коментарями), зроблених у Чорнобилі та Прип’яті під час ліквідації наслідків аварії, та в наш час. «Пройдіться» стежками Чорнобильського лиха, щоб пам’ятати…


Немає коментарів:

Дописати коментар