понеділок, 4 травня 2020 р.

5 книжок до Дня матері 🌹

10-го травня світ відзначає одне з найдобріших і найбільш зворушливих свят року – День матері. Цьому святу вже понад 100 років, а його мета – вкотре згадати самим і нагадати іншим про величезну роль матері у житті кожної людини. Саме від матері залежить виховання дитини, формування її світогляду, принципів і звичок, прищеплення любові до близьких, до природи, до рідної землі. Напередодні свята пропонуємо вашій увазі невеличку добірку книжок до Дня матері – вони усі різні, але об’єднує їх одне – тема матері.

«Жменька тепла для мами», Сашко Дерманський
У місті, де вже багато років панує холоднеча, так давно не було літа. Бридкий пан Прищ, який тримає мешканців міста у крижаному полоні, має намір повністю заморозити матусю маленької дівчинки Влади. Тепер юній героїні якомога швидше необхідно вигадати, як знешкодити джерело суцільного холоду і знайти джерело тепла, щоб усіх врятувати. Для цього дівчинка вирушає до Сніголісу, де, за чутками, ховаються відчайдухи, яких не лякає нелюдський мороз. Чи зможе Влада врятувати маму і все своє місто від злого пана Прища? Ми впевнені, що матусям разом із дітьми буде цікаво дізнатися відповідь на це запитання, тож шукайте книжку в онлайн-магазинах чи на сайтах і читайте :).

«Завіт Марії» Колм Тойбін
Це провокативна книга, що справляє незгладиме враження на читача. Літня мати Ісуса, що самотньо живе після розпинання сина, намагається розібратися в подіях, які лягли в основу Нового Завіту. Марія не бажає мати нічого спільного з авторами Євангелій, хоча ті всіляко оберігають її, надали їй притулок і їжу. Вона не згодна з тим, що її син – Син Божий і що його смерть була варта того, щоби прийняти її заради заснування нової релігії. І в той же час вона безжально судить себе.

«Яблуня» Людмила Таран
Це книжка-діалог, у якій відомі в Україні та закордоном жінки – мами і доньки – говорять про важливі моменти, згадують знакових людей та події, що залишили слід у житті. Це інтригуючі сюжети, які дивовижним чином перегукуються між собою, як і самі долі матерів: особисте постає свідченням епохи. Оксана Забужко, Наталка Білоцерківець, Софія Майданська, Богдана Павличко та Мар’яна Савка розповідають про найрідніших, котрі суттєво вплинули на їхнє життя і творчість.

«Книга про матір Українські поети 19-21 століття. Антологія»
У цій унікальній антології тематично підібрані та об'єднані поетичні твори 232-х українських поетів, що присвячені українській матері, яка на важких роздоріжжях історії самовіддано бореться за добро і світло в житті своїх дітей, за продовження роду, а значить – за збереження і відродження української нації. Мета, котрій служить «Книга про Матір» – прищеплювати любов до Батьківщини, до рідного краю, до власної матері.

«Прості речі. Вісім розмов з Адою Роговцевою»
У цій книжці представлені відверті діалоги великої акторки про її життя, родину, близьких людей, покликання, професію і країну з журналісткою Тетяною Терен і театральним критиком Анною Липківською. У цих текстах перед нами постає не лише жива легенда українського театру і кіно, а й дуже щира жінка, якій випав непересічний життєвий шлях. У розмовах згадуються ключові події та відомі особистості нашої культури, які для Ади Роговцевої були і залишаються друзями чи колегами. А ще у книзі йдеться також і про стосунки видатної акторки з дітьми, яким присвячений окремий розділ книжки.

Немає коментарів:

Дописати коментар