пʼятницю, 15 травня 2020 р.

Міжнародний день сім’ї 👪

1993 року резолюцією Генеральної Асамблеї ООН було встановлено Міжнародний день сім’ї, який з того часу щороку відзначається 15-го травня.

Мета започаткування цього свята:
- звернути увагу спільноти усіх держав на численні проблеми сім’ї;
- підвищити рівень інформованості в питаннях, що стосуються родин;
- поглибити знання соціально-економічних і демографічних процесів, що впливають на становище сімей.

На думку ООН, якщо порушуються права однієї сім’ї або когось із її членів, єдність усієї людської сім’ї перебуває під загрозою.

Сім’я це основний елемент суспільства, який зберігає основні цінності усього людства, культуру та історичну спадщину поколінь. Завдяки сім’ї міцнішає та розвивається держава і добробут усього народу, тому так важливо приділяти увагу проблемам сімей; сприяти зацікавленості сімей в одержанні освіти, у культурному розвиткові, у прищепленні «правильних» цінностей дітям.

Одним з основних джерел отримання знань і духовних цінностей завжди була і є книга, адже саме книга дає нам можливість поринути у світ культурного розмаїття, зазирнути в інші цивілізації та епохи. Читання книг усією сім’єю це надзвичайно важлива складова проведення дозвілля разом зі своїми найближчими людьми. Ще в давні часи читання та переказ книжок були суттєвим аспектом родинних взаємовідносин. Старше покоління в сім’ї відповідає за те, щоб наступні покоління любили читати, черпали знання з книг та потім вчили цьому вже своїх дітей.

У бібліотеках Солом’янки ви знайдете багато книжок для всієї родини, тож після завершення карантину мерщій до бібліотек. Що може бути краще, ніж увечері чи у вихідний день зібратися всією сім’єю, щоб почитати хорошу книжку, а потім разом обговорювати зміст? Спільне читання зробить нас ближчими одне до одного 😊. До речі, які книжки є улюбленими у вашій сім’ї 📖?

Немає коментарів:

Дописати коментар