вівторок, 12 травня 2020 р.

П’ять дивовижних літературних фактів 😮

Факт № 1. Найдорожча книжка, яку колись купували:
Усім відомий мільярдер Білл Гейтс придбав «Лестерський кодекс», один із наукових журналів Леонардо да Вінчі, за 30,8 млн. доларів США.

Факт № 2. Речення із 823 слів, написане Віктором Гюго:
У романі «Знедолені» (оригінал) Віктора Гюго ви можете знайти речення, що складається з 823 слів. Можливо, в інших літературних творах є і довші речення, та вони точно не набули такої відомості, як це.

Факт № 3. Забобонність Чарльза Дікенса:
Чарльз Дікенс був переконаний у тому, що, якщо він спатиме у положенні «головою на північ», це покращуватиме його письменницькі здібності. Він навіть завжди брав із собою компас під час мандрівок, щоб точно знати, що він спить головою у вірному напрямку. А ще письменник завжди торкався предметів тричі – на удачу.

Факт № 4. Л. Толстой завдячує успіхом свого твору «Війна і мир» своїй дружині:
Роман, який налічує понад 1500 сторінок, переписувався від руки 7 разів. А виконувала цю важку працю дружина письменника Софія. От так справжня любов.

Факт № 5. Одна з найвідоміших дитячих книжок, яку заборонили в Китаї:
Губернатор провінції Хунань у Китаї заборонив одну з найвідоміших дитячих книжок у світі «Аліса в Країні Чудес» Льюїса Керрола. На думку, губернатора, тварин не можна наділяти вмінням розмовляти, як люди (навіть у дитячих книжках); і взагалі прирівнювати тварин до людей це вкрай невдала ідея (знову ж таки – це тільки думка губернатора провінції Хунань 😊).

Немає коментарів:

Дописати коментар