середу, 20 травня 2020 р.

Найкращі книжки Стівена Кінга не в жанрі жахів

Стівена Кінга справедливо називають «Королем хоррору» або «Королем жахів». Він дійсно може дуже налякати, якщо захоче цього. Клоун, який живе вже мільйон років і кожних 27 років вилазить із каналізації, щоб пожирати малих дітей; «живий» готель, який вбиває своїх гостей, щоб додати їх до числа привидів, які вічно блукатимуть його страшними коридорами; автівка, котра полює на всіх, у кому вбачає небезпеку для себе, чи на тих, кому вона просто не подобається – це все образи, створені С. Кінгом, які можуть налякати навіть найсміливіших читачів книжок у стилі «хоррор». На жаль, не так багато людей знає про те, що легендарний Стівен Кінг пише також дуже цікаві твори на теми, далекі від жахів, наприклад такі як втрата, дитинство, несправедливість, надія і навіть політика. Цей письменник дуже багатогранний і інколи люди дивуються, коли дізнаються, що автором творів, що увійшли до переліку, представленого в цьому дописі, є Стівен Кінг. А чи знали ви, що наступні історії написав «Король жахів»?

«Зелена миля» 🐁
Пол Еджкомб – колишній наглядач федеральної в’язниці, а нині – мешканець будинку для літніх людей. Більш ніж півстоліття тому він скоїв те, чого досі не може собі вибачити. І тягар минулого знову й знову повертає його до 1932 року. Тоді до блоку Е, в якому утримували засуджених до смертної кари злочинців, прибули «новенькі». Серед тих, на кого чекала сумнозвісна Зелена миля – останній шлях, що проходить засуджений до місця страти, – був Джон Коффі. Його визнали винним у зґвалтуванні та вбивстві двох малолітніх сестер. Поволі Пол усвідомлює, що цей незграбний велетень, який нагадував сумирну дитину, не може бути монстром-убивцею. Але як врятувати того, хто вже ступив на Зелену милю?

«Рита Гейворт і втеча з Шоушенка» 👮
Страшний сон, що став реальністю… Історія невинної людини, котру засудили до довічного ув’язнення в тюремному пеклі. Жорстка історія виживання там, де вижити практично неможливо. Захоплива історія втечі звідти, звідки не зміг вирватися ще ніхто...

«Здібний учень» 👦
Американський підліток. Вдень він хороший хлопчик, здібний учень, надія школи. Вечорами ж цей здібний учень вчиться вбивати… Що автор хотів сказати цією книгою? Можливо, він хотів нагадати про зернятко темряви, що є в душі кожної людини? Якщо це зернятко вчасно поливати і доглядати за ним, колись воно заволодіє всією душею. І тоді хороша людина перетвориться на монстра.

«Тіло»
Розповідь ведеться від імені письменника Гордона Лашанса. Він згадує про своє дитинство і шкільну дружбу. Він і троє його друзів-підлітків напередодні 4-го навчального року дізнаються, що компанія старших хуліганів випадково виявила в лісі труп хлопчика, збитого потягом (раніше по радіо повідомлялося, що він пропав безвісти). Через те, що хулігани знайшли тіло, коли каталися на викраденій машині, вони вирішили нічого нікому не розповідати і не повідомляти поліції про знахідку. У хлопчиків виникає ідея відшукати труп «офіційно», щоб прославитися.

«Людина, що біжить» (або «Переслідуваний») 🏃
2025 рік. У світі панують злидні та безнадійність. Люди беруть участь у перегонах зі Смертю. Бен Річардс втратив роботу, а разом з нею і надію врятувати доньку, яка помирає. Але в нього є останній шанс: участь у смертельно небезпечному реаліті-шоу, в якому «жертву» переслідує команда професійних убивць…

Немає коментарів:

Дописати коментар