середу, 31 липня 2019 р.

5 класних книжок про подорожі

Хороша книжка обов’язково повинна бути у валізі будь-якої людини, яка вирушає у подорож. Довгі переїзди автобусом або потягом чи авіаперельоти зазвичай бувають дуже нудними, але книжка може допомогти не просто «вбити» цей час, а провести його приємно та корисно. До того ж, читання книг про подорожі може допомогти вам дізнатися більше про ті місця, до яких ви вирушаєте. Що більше вам відомо про те чи інше місце, то краще ви його зрозумієте.

Сьогодні ми пропонуємо вам ознайомитися з п’ятіркою одних із найкращих книжок про мандри, які надихнуть вас на подорожі до далеких країн.
«На дорозі», Джек Керуак
Ця класична книжка Джека Керуака про покоління бітників була видана ще 1957 року, проте вона і досі залишається однією із найкрутіших книжок про подорожі. Одразу скажемо, що цей твір автобіографічний. Герой на ім’я Сал залишає Нью-Йорк та подається на захід. Він подорожує потягом, знаходить нових друзів та просто весело проводить час. Розчарування героя у своєму звичному житті та його бажання побачити світ це те, що є близьким та зрозумілим багатьом із нас. Особливо позитивним моментом у цій історії є те, що, подорожуючи, герой поступово стає кращим, сильнішим та більш упевненим у собі.
«Марокко: Рік у Касабланці», Тахір Шах
Ця книга заснована на реальних подіях. Надихнувшись спогадами про свої марокканські канікули в дитинстві, вже дорослий Шах вирішує придбати будинок у Касабланці. Він перевозить свою родину з Англії до Африки в надії вирватися з похмурого та монотонного життя в Лондоні та подарувати своїм дітям сонячне безтурботне дитинство. Але не все так просто… Героєві у Касабланці доведеться мати справу з корупцією, місцевою бюрократією, злодіями, джинами та іншими складнощами на шляху до спокійного життя на новому місці. Слід відзначити, що автор цієї книжки вміє зробити так, щоб читач не міг відірватися від його твору до самого його завершення – відмінний майстер слова.
«Алхімік», Пауло Коельйо
Звичайно, хтось може сказати, що ця книжка бразильського письменника вже встигла всім набриднути, що читати її – банально і т.д… АЛЕ беззаперечним фактом є те, що ця книжка про те, як іти за своєю мрією, одна з найкращих та найвідоміших книжок у світі. Герой твору – молодий пастух Сантьяго з Іспанії, який за покликом свого серця вирушає до Єгипту. Під час своїх довгих мандрів Сантьяго вчиться любити та пізнає сенс життя. Уся книжка наповнена прекрасними та надихаючими афоризмами. От, наприклад, одна з найкращих цитат із книжки: «Мене цікавить лише те, що тут і тепер. Зумієш жити тут і тепер – будеш щасливим… Життя стане святом, великим карнавалом, бо життя — це мить, яку ми проживаємо саме тепер».
«Загублене Місто Z», Девід Гранн
У цій книзі описані спроби дізнатися, що трапилося з британським полковником Персі Фосеттом, котрий вирушив до амазонських джунглів у пошуках загубленого міста Z – легендарної столиці інків Ельдорадо. Поєднуючи історію, біографію та подорожі, автор книги вміло переплітає інформацію про життя Персі та його експедиції із науковими основами, на яких ґрунтується міф про місто Z та про ймовірність існування в Амазонії надрозвиненої цивілізації. З цього твору ви дізнаєтеся багато цікавого про місце, в якому відбувається дія, та про історію його мешканців, котрі жили там задовго до того, як жителі Заходу прибули туди, щоб знищити корінне населення.
«Пляж», Алекс Гарленд
У цій історії Алекса Гарленда ви зможете приєднатися до головного героя на ім’я Ричард та його товаришів у їхній подорожі в пошуках райського Пляжу. Герої книжки, як і багато хто з нас, бажають зробити щось незвичне та змінити своє буденне життя, але той рай, якого вони прагнули, це просто ілюзія… Це повчальна історія про те, як мандрівники-мрійники прагнуть знайти ідеал, але врешті-решт цей ідеал руйнується.

Книжки про подорожі часто надихають нас відвідати віддалені місця та уявити, як ми робимо щось неймовірне. Сподіваємося, що книжки з сьогоднішнього допису надихнуть вас помандрувати світом і пережити щось абсолютно нове.

Немає коментарів:

Дописати коментар