понеділок, 15 липня 2019 р.

Дивовижна країна Китай. Цікаві факти

А чи відомо вам, що 2019 рік оголошено роком Китаю в Україні?

Бібліотека пропонує вам відвідати цікаву книжкову виставку, присвячену цій дивовижній країні, а також у цьому дописі ми б хотіли поділитися деякими цікавими фактами про Китай.
Китай – це прекрасна загадкова країна, яка абсолютно точно вразить навіть затятих мандрівників, які вже встигли побачити багато цікавих місць. Цій країні, безсумнівно, є що запропонувати туристам.

Розпочнемо з загальних відомостей. Офіційна назва Китаю – Китайська Народна Республіка. Ця мальовнича держава, розташована у Східній Азії, є найбільшою за чисельністю населення у світі. Китай посідає третє місце у світі за величиною своєї території.

Китайська цивілізація вважається однією з найстаріших у світі. Деякі китайські вчені стверджують, що їхній країні може бути вже п’ять тисяч років. Відомо, що ще у давні часи в Китаї існували системи адміністративного управління, які постійно вдосконалювалися, і це, звичайно, створювало очевидні переваги для китайської держави. На територію Китаю регулярно нападали вороги, котрі бажали його захопити, але більшість із них врешті-решт самі піддавалися китаїзації та ставали частиною китайського етносу. Сучасне китайське суспільство це результат багатовікового культурного та політичного взаємопроникнення та взаємодії з багатьма народами Азії.

На сьогодні КНР посідає одне з провідних місць у світі за об'ємами експорту, а за об'ємом закордонних інвестицій Китай і взагалі є рекордсменом. У свою чергу КНР і сама інвестує мільярди доларів у інших країнах.

КНР є світовим лідером за виробництвом більшості видів промислової продукції. Китай – найбільший світовий експортер. Саме Китаю належать найбільші в світі золотовалютні резерви.
Цікаві факти про Китай:
1. Розмір Китаю приблизно такий самий як розмір континентальної частини США, проте в Китаї тільки один офіційний часовий пояс. На території континентальної частини США чотири часових пояси.
2. У Гонконгу побудовано більше хмарочосів, ніж у будь-якому іншому місті світу.
3. Китайський зовнішній ліфт Байлун підіймає туристів на висоту понад 300 метрів на оглядовий майданчик на вершині гори.
4. 2010 року під час розкопок у Китаї знайшли каструлю, вік якої становить близько 2400 років.
5. Китайський палацовий комплекс «Заборонене місто» в Пекіні містить близько 9000 кімнат.
6. Якщо зібрати разом усі залізничні лінії Китаю, вони б обігнули земну кулю двічі.
7. Розчин, який використовувався для скріплення каменів Великої Китайської стіни, було зроблено з клейкого рису.
8. На півдні Китаю можна зустріти рожевих дельфінів.
9. Китайський новий рік святкується протягом 15 днів.
10. У Китаї кожен рік представлено 12-ма тваринами.

Завітайте на спеціальну виставку до бібліотеки, щоб дізнатися ще більше цікавої інформації про дивовижний Китай!


Немає коментарів:

Дописати коментар