пʼятницю, 26 липня 2019 р.

5 книжок, які назавжди можуть змінити життя будь-якої жінки

Книжки мають велику силу: вони не просто дають нам змогу забути про реальність та переміститися кудись дуже далеко, вони дають нам практичні поради, лікують душевні рани та часом допомагають подивитися на світ іншими очима. В цьому дописі пропонуємо вашій увазі п’ять неймовірних книжок, які неодмінно повинні бути у списку «Обов’язково для прочитання» кожної жінки:
«Під скляним ковпаком» Сильвії Плат. У цій книзі авторка дуже реалістично та відверто зображає психічний розлад – «чорну» депресію головної героїні. Крім цього особистий досвід авторки дозволив їй точно описати життя жінок 1950-х років: їхню боротьбу за рівні права, протистояння загальноприйнятим нормам суспільства, згідно з якими до жінок звикли ставитися зневажливо. Головна героїня твору переживає душевний злам, замислюється про самогубство, а потім повільно повертається до реальності. Цей роман вперше було видано 1963 року, але він настільки глибоко емоційний, що знаходить відгук у серцях читачів і сьогодні.
«Перерване життя» Сюзанни Кейсен. «Часто божевільною є уся родина, проте усю родину не можна відіслати до лікарні, а тому божевільним називають когось одного та саме його туди відсилають», – так написала Сюзанна Кейсен, згадуючи про той час, коли вона в юні роки перебувала у психіатричній лікарні. Саме таким спогадам присвячено роман «Перерване життя». В ньому авторка чудово зображає «паралельний всесвіт» на тлі світу реального, який постійно змінювався наприкінці 1960-х років. Цей роман дозволить вам зовсім з іншого боку поглянути на здоровий глузд і божевілля, на психічні розлади та причини їх виникнення. У книзі Кейсен також підіймає тему самогубства, роздвоєння особистості та несприйняття суспільством людей із психічними захворюваннями. Проникливе й точне відтворення подій із життя авторки на сторінках цієї книжки не відпускатиме вас до самого кінця твору.
«Персеполіс» Маржан Сатрапі. Це перший графічний роман іранської письменниці Маржан Сатрапі. В ньому авторка розповідає про свою юність, яка припала на часи Ісламської революції в Ірані. У творі Сатрапі детально зображає свої намагання зрозуміти, що відбувалося навколо неї, та пристосуватися до хаосу, який тоді панував. Цей хвилюючий твір змусить вас міркувати, сміятися і плакати.
«Прекрасні дрібниці» Шеріл Стрейд. Колись авторка цієї книжки працювала автором колонки порад інтернет-видання «The Rumpus» і мала псевдонім «Лапочка». Книжка «Прекрасні дрібниці» це збірка тих колонок з порадами. В них йшлося про любов, втрати, горе та зради. Поради пронизані проникливістю та любов’ю, її відповіді читачкам зрозумілі, відверті та доречні. Кожна жінка зможе знайти у книзі щось корисне для себе.
«Сама впевненість» Кетті Кей та Клер Шипман. Цей бестселер обов’язково має прочитати кожна жінка, яка працює. Роман ґрунтується на новаторських дослідженнях у сфері генетики, статевої ідентичності та поведінки людини. У творі йдеться про надзвичайно важливу роль упевненості в своїх силах для досягнення професійного успіху. Унікальність цієї книги полягає у тому, що вона дає мудрі та ефективні поради.

А тепер мерщій шукати одну з перелічених вище книжок та нумо самовдосконалюватися!

Немає коментарів:

Дописати коментар