вівторок, 9 липня 2019 р.

Які класичні книжки незабаром буде екранізовано?

У Голлівуді зараз знімається багато кінострічок, заснованих на книжках, але здебільшого екранізуються відносно нові твори, опубліковані протягом останнього десятиліття. Якщо ж говорити про класичні книжки, на жаль, зовсім небагато з них зараз переробляється на художні фільми. Звичайно, хотілося б побачити на великому екрані більше культових романів, але ми радіємо і тій невеликій кількості улюблених класичних книжок, над кіноадаптаціями яких зараз працюють голлівудські майстри. У цьому дописі пропонуємо вашій увазі кілька відомих класичних літературних творів, на які цього або наступного року ми можемо очікувати у кінотеатрах. Отже:

«МАЛЕНЬКІ ЖІНКИ» ЛУЇЗИ МЕЙ ОЛКОТТ
Вайнона Райдер у ролі Джо Марч завоювала наші серця ще 25 років тому (і, до речі, за цю ролі її було номіновано на премію Оскар) після виходу фільму «Маленькі жінки» 1994 р., заснованого на однойменному романі. І от сестри Марч повертаються на екрани. Цього разу роль Джо зіграє Сірша Ронан. Ролі інших сестер – Мег, Бет та Емі – зіграють Емма Уотсон, Елайза Сканлен і Флоренс П’ю відповідно. Такі голлівудські зірки, як Меріл Стріп, Тімоті Шаламе та Лора Дерн також зіграють у цьому фільмі.  У США вихід нової версії «Маленькмх жінок» заплановано на кінець грудня 2019 року.

«ПОКЛИК ПРЕДКІВ» ДЖЕКА ЛОНДОНА
Якщо ви небайдужі до фільмів про тварин, на кшталт «Марлі та я», нова екранізація відомого роману Джека Лондона також повинна вас зацікавити. Фільм, так само як і книжка-оригінал, оповідає історію розумного домашнього собаки на ім’я Бак, якого викрали з домівки у сонячній Каліфорнії та продали на далеку та холодну Аляску перевізникам вантажів. Окрім прекрасного собаки у новій стрічці зіграють Харрісон Форд, Ден Стівенс, Карен Гіллан, Бредлі Уітфорд та Омар Сі.

«ТАЄМНИЙ САД» БЕРНЕТ ФРЕНСІС ГОДҐСОН
Класичний роман для дітей авторки Бернет Френсіс Годґсон екранізували вже неодноразово, проте найвідомішою його кіноверсією і досі залишається стрічка 1993 року, в якій знялася Меггі Сміт. Цього року нова стрічка, заснована на романі «Таємний сад», із Коліном Фертом спробує перевершити версію ’93 року. Так само як і книжка-оригінал 1911 року, нова кінострічка оповість нам історію Мері Леннокс – юної дівчинки, яка після смерті батьків переїжджає жити до маєтку свого дядька (якого грає К. Ферт). Там дівчинка починає товаришувати зі своїм хворим кузеном Коліном. Діти знаходять покинутий чарівний та прекрасний таємний сад. З цього моменту починається все найцікавіше. Роль Мері у стрічці цього року зігріє юна зірка Діксі Егерікс.

«ДЕВІД КОППЕРФІЛД» ЧАРЛЬЗА ДІККЕНСА
Напівавтобіографічний культовий твір Чарльза Діккенса 1849 року також незабаром буде екранізовано. Як і літературний роман, кінострічка детально зобразить нам життя та пригоди головного героя – Девіда Копперфілда – з самого його нещасливого дитинства і до моменту, коли він здійснить свою мрію і стане письменником. Кажуть, що нова стрічка стане сучасним переказом знаменитого роману. Головну роль у фільмі зіграє Дев Патель, якого 2017 року було номіновано на Оскар. Також ролі у фільмі зіграють Тільда Суінтон та Гвендолін Крісті.

Що ж, чекатимемо з нетерпінням на вихід цих чудових стрічок!



Немає коментарів:

Дописати коментар