четвер, 14 березня 2024 р.

Українські добровольці

14 березня
відзначається День українського добровольця. Це свято відносно нове – воно було встановлене Верховною Радою України 2017 року задля вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, підвищенню суспільної уваги і турботи про учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.
 
Дату 14 березня обрали не випадково – саме в цей день 2014 року з Майдану Незалежності в Києві до тренувальної бази у селі Нові Петрівці на Київщині вирушили перші п’ятсот добровольців Самооборони Майдану для формування першого добровольчого батальйону. Далі ці відважні люди вирушили на схід нашої держави, щоб захищати Батьківщину від загарбника.
 
Попри те, що сама ця пам’ятна дата є для нашого календаря новою, люди, яким вона присвячена, були в нашій країні споконвіку – український народ завжди був багатий на героїв, які мали достатньо сміливості, щоб за покликом серця ставати на захист рідної землі, яку віками хотіли і хочуть захопити наші вороги.
 
Після повномасштабного вторгнення росії в Україну, сотні тисяч українців добровільно пішли захищати Батьківщину – люди масово вступали до лав Збройних Сил України й територіальної оборони. Багато патріотів повернулися з-за кордону, щоб долучитися до захисту рідної землі, свідомо поставивши під загрозу своє власне життя і здоров’я, відмовившись від безпечного і безтурботного життя заради Батьківщини.  
 
Ми живемо у дуже важкий час, однак попри весь той жах, який нам доводиться переживати через російську агресію, ми з вами в жодному разі не маємо занепадати духом, адже ми є свідками виявлення неймовірного патріотизму наших людей, сміливості, сили духу та героїзму.
 
Наші добровольці мають бути прикладом для всіх, адже вони демонструють усьому світові, як потрібно боротися за свою свободу й незалежність, як відстоювати своє право на добробут і щастя.
 
Ми щиро вдячні усім героям і героїням, які зважилися на самовіддану боротьбу за нашу Батьківщину, за всіх нас.

Немає коментарів:

Дописати коментар