вівторок, 12 березня 2024 р.

Інтерактивний захід для дітей «Дитинство Тараса»

8 та 9 березня в Україні відзначаються Шевченківські дні, адже саме ці дати є роковинами народження і смерті видатного українського поета і митця Тараса Григоровича Шевченка. У ці дні традиційно проходять різноманітні заходи, присвячені вшануванню пам’яті видатного Кобзаря.
 
Тарас Шевченко для українців є символом національної ідентичності; це не просто геніальний поет, художник, прозаїк, драматург, політичний і громадський діяч, Шевченко – знакова постать національної пам’яті України. Він зробив величезний внесок у духовну скарбницю нашого народу і людства в цілому. Поза сумнівом Тарас Григорович вплинув не тільки на нашу літературу, але і на всю нашу культуру️.
 
Кандидатка філологічних наук і професорка Ірина Савченко дуже влучно сказала: «Шевченко максимально відображає духовність українця, як у позитивних, так і в негативних аспектах. Тобто, за його поезією можна скласти загальне уявлення про всі ментальні ознаки нашої нації.» 🇺🇦
 
🧑‍🦰👧📘Тож чи варто зазначати, чому так важливо розповідати юним поколінням українців про  Тараса Шевченка, про його надважливу діяльність, знайомити їх з його геніальними творами і прищеплювати дітям любов до його творчості? Звісно ж ми маємо це робити і з задоволенням робимо задля того, щоб наші діти з юних років розуміли, хто ми такі, чому ми саме такі і, що нам треба робити, щоб бути кращими. До того ж у своїх творах Шевченко використовував величезну кількість різноманітних художніх засобів, а мова його настільки прекрасна, що вивчення його поезій допоможе стати набагато більш грамотним і значно вдосконалити знання української мови.
 
💁‍♀️У бібліотеках Солом’янки було проведено низку заходів, присвячених Шевченківським дням, зокрема у бібліотеці  естетичного виховання імені Олександра Довженка для дорослих ЦБС Солом'янського району м. Києва відбулася інтерактивна екскурсія сторінками життя Т. Г. Шевченка для дошкільників «Дитинство Тараса».
 
На початку зустрічі бібліотекарі в інтерактивній формі ознайомили дітей з найважливішими фактами з життя Тараса, розповіли про його діяльність, про його погляди і про те, чому ж він є такою важливою особистістю для нашого народу. Читали дітлахам обрані поезії Шевченка.
 
Потім разом переглядали відео про дитинство Тараса і обговорювали цікаві моменти з цього відео;  також дивилися відео про картини Шевченка; а ще складали пазли з картин митця📺🖼️.
 
Дуже радісно і приємно, що наші юні гості виявили бажання поділитися своїми знаннями і читали на пам'ять вивчені вірші Кобзаря😊.
 
Розповівши діткам більш детально про професію художника, бібліотекарі запропонували юним гостям і себе уявити художниками і намалювати портрет Тараса Шевченка – вийшло дуже навіть непогано😀.
 
На останок наша добра подруга майстриня Олександра провела для дітей чудовий майстер-клас з виготовлення закладок-вишиванок для книг.
 
Сподіваємося, що завдяки цьому заходу нам вдалося надихнути дітей більше цікавитися постаттю Шевченка і читати його твори, адже у цих творах Кобзар закликав палко любити найдорожче в житті – свою Батьківщину🙂.  

Немає коментарів:

Дописати коментар