вівторок, 22 жовтня 2019 р.

Бібліотека отримала нові надходження книг

Нещодавно ми вже ділилися з вами радісною новиною про те, що до бібліотеки знову прибули нові книжки, і більш детально розповідали про деякі з них. Сьогодні також хочемо приділити окрему увагу кільком книжкам, котрі поповнили наш літературний фонд.

 «Сад Галатеї», В'ячеслав Гук
В'ячеслав Гук – сучасний український поет, прозаїк, есеїст, засновник «сенсо-фізіологізму» як літературного напрямку. У своєму романі «Сад Галатеї» порушує гострі питання деструктивного впливу суспільства на людську особистість. Головний герой роману Асар Янсон намагається марно відшукати власне призначення у світі, тамуючи порожнечу душі зрадницьким коханням і злочином. Дії твору розгортаються в сучасній і повоєнній Латвії, але ця країна є тільки тлом, потрібним для відтворення авторської думки. Крізною у творі є тема памяті, часу і смерті.
«Це добротний взірець українського психологічного роману»
«Київська Русь»

«Стара холера» та «Місяць, обмитий дощем», Володимир Лис
Володимир Лис – відомий український журналіст, прозаїк і драматург. Його називають справжнім народним письменником і феноменом сучасності.
Героїня роману «Стара холера» Єва була найвродливішою дівчиною у селі, але чоловік, якого вона покохала на все життя, одружився з її сестрою Павлиною. Єва поламала їхній щасливий шлюб… А на старість лишилася самотньою. Як і Адам, що все життя до нестями любив чужу дружину. Друзі Адама, колишні хулігани та відчайдухи, «дідусі-розбійники», вирішують одружити цих двох. Та як звести упертих самітників? Тим часом у великому місті Ліза, онука Павлини, будує своє життя разом із коханим Степаном. Однак, здається, вона втрапила у велику халепу… І тепер спалахне боротьба двох молодих за своє щастя, і несподівано в цю боротьбу втрутяться не такі вже й прості діди з поліського села…

«Місяць, обмитий дощем»» – це збірка різнобарвних, але водночас таких споріднених есеїв і новел про життя – немов букет зібраного восени листя. Серйозні, а інколи й іронічні роздуми про сенс щоденного буття й плин часу, про історичну долю України і таємниці людського серця… Як відпустити минуле та не боятися нових зустрічей? Де черпати наснагу на кожен день? Як розпізнати поворотні моменти й навчитися не шукати підтексту у випадковостях? Треба просто радіти життю й дихати на повні груди! Натхненні історії з добрим гумором, прості, але такі важливі для кожного цінності, звичні й рідні для нас слова…

«Матусин оберіг», Світлана Талан
Світлана Талан — українська письменниця, автор романів на гостросоціальні теми. Її твори змістовні, глибокі, змушують читачів дивитися на життя по-іншому та спрямовані на виховання свідомості. Головною героїнею творів авторки є жінка — справжня українка, сильна та незламна.
Героїня «Матусиного оберегу» Олеся рано стала сиротою. Листи — ось і все, що лишилося їй від мами. Дівчинка живе лише цими листами. Тільки вони і подруга Карина допомагають Олесі впоратися з труднощами: пияцтвом батька, жорстокістю мачухи, ненавистю зведеного брата. Одного разу Олеся приїздить із Кариною до Сєвєродонецька і там зустрічає Ігоря. Два серця єднаються в танці кохання. Але настає буремний 2014 рік, Ігор йде добровольцем в АТО... Чи зустрінуться закохані знову? Доля наготувала їм випробування часом та відстанню. Та справжнє кохання здатне подолати все…

«Загадка гробниці», Микола Хомич
Микола Хомич — відомий київський письменник, підприємець, мандрівник. Лейтмотивом його творчості є проблема повернення втраченої  історичної пам’яті.
Поховані в глибині століть, майже забуті тіні минулого... Наскільки небезпечно турбувати їх? Перед читачами роману «Загадка гробниці» постає панорамне історичне полотно, в якому головною стихією, що проникає з ХI століття у ХХI, постає любов. Це почуття, сплітаючись у вигадливий візерунок, назавжди поєднає долі Ярослава Мудрого і шведської принцеси Інгігерди, їхніх синів - Ізяслава, Святослава, Всеволода з Гетрудою Польською, Одою Штаденською і юною половецькою княжною Саакхан, залишить глибокий слід у долях правителів, простих людей і героїв роману - наших сучасників. Під час розслідування загадок минулого герої роману знімають історичні завіси, за якими століттями ховалися політичні технології, спрямовані на стримування національної самосвідомості українців. Цей історичний детектив розкриває перед читачами таємниці давньої та сучасної української історії.

«Коли ваша дитина зводить вас з розуму», Сергій Максименко
Сергій Максименко — український психолог, доктор психологічних наук, професор, дійсний академік-секретар НАПН України.
Ніхто з нас не може виховати ідеальну дитину. Так вже влаштована людина. Але ми можемо отримувати більше задоволення від себе і своїх дітей, якщо спробуємо навчитися розуміти себе і свої вчинки. В книзі «Коли ваша дитина зводить вас з розуму» подано аналіз типових конфліктних ситуацій, які виникають практично в кожній родині, вона допоможе батькам точно і швидко встановити причини негативної поведінки дитини, дасть змогу зрозуміти і засвоїти психологічні рекомендації по вихованню дітей. Книга буде цікава і корисна не тільки батькам, а й професійним психологам, психотерапевтам і консультантам із сімейних стосунків.

Як бачите, книжки абсолютно різноманітні: різні жанри, теми та стилі. Приходьте до бібліотеки та обирайте книжку на свій смак :).


Немає коментарів:

Дописати коментар