середу, 9 жовтня 2019 р.

4 італійських туристичних локації для прихильників Шекспіра


Шекспір і сьогодні залишається одним із письменників, яких читають найбільше у світі. Вільям Шекспір був британським поетом, актором та драматургом. Та попри те, що він став настільки видатною людиною у світі літератури, його особисте життя і досі є загадкою.


Багато творів Шекспіра екранізовано та перетворено на комікси. Їх і зараз продовжують ставити на сцені. Через сотні років після смерті письменника студенти на заняттях читають його твори.

Один із цікавих способів ще більше «злитися» з творчістю Шекспіра – відвідати місця, в яких відбувається дія деяких його п’єс. Італія є спільною локацією для його творів. На щастя, у містах, де відбувається дія одних із найвідоміших Шекспірівських історій, є на що подивитися.

ВЕРОНА, ІТАЛІЯ
Дія одразу двох відомих творів В. Шекспіра відбувається у прекрасному місті Вероні.

По-перше, це, звичайно, «Ромео і Джульєтта» – мабуть, найвидатніший твір письменника. Ця надзвичайно драматична історія кохання двох юних людей із трагічним кінцем є улюбленим літературним твором багатьох людей. Друга історія, події в якій розгортаються у Вероні, це «Два веронці» – комедія про дружбу та кохання.

У Вероні туристи можуть піти до особливого балкона, який традиційно вважається балконом Джульєтти, та який відіграє важливу роль у трагедії «Ромео і Джульєтта». Це неймовірно популярне серед гостей Верони місце, в якому можна пофотографуватися чи залишити любовні записки прямісінько на стінах будинку Джульєтти. Також серед пам’яток міста  є Арена ді Верона – один із найбільших амфітеатрів Італії, місце проведення щорічних оперних фестивалів; та вежа Ламберті. Це не дуже далеко від балкона Джульєтти та поруч із міською художньою галереєю.

ПАДУЯ, ІТАЛІЯ
Місто Падуя пов’язане із п’єсою Шекспіра «Приборкання норовливої». Як і багато інших його творів, ця комедія зображає романтичні стосунки. Образ жінок в цьому творі читачі сприймають як женоненависницький. До речі, чи знали ви, що популярна кінострічка 90-х років «10 причин моєї ненависті» якоюсь мірою заснована на цій шекспірівській п’єсі?

У Падуї обов’язково завітайте до Каплиці Скровеньї, в якій ви побачите справді видатні фрески; до ботанічного саду, який називають найстарішим ботанічним садом у світі; відвідайте астрономічний годинник Падуї – один із найстаріших у світі годинників, що функціонують.

РИМ, ІТАЛІЯ
Столиця Італії, місто Рим, саме по собі є дуже популярним серед туристів. В ньому є пам’ятки, такі як фонтан Треві; Колізей – найбільша арена або амфітеатр Стародавнього Риму; Римський Форум – одна з найважливіших частин міста у давні часи. І це тільки декілька із багатьох цікавих місць у Римі, які варто відвідати будь-якому туристу.

Саме в Римі відбувається дія трагедії Шекспіра «Юлій Цезар» – історії про одного з наймогутніших правителів Стародавнього Риму. 

ВЕНЕЦІЯ, ІТАЛІЯ
Ще одна відома комедія Шекспіра «Венеційський купець». Події цього твору відбуваються у казково красивому приморському місті на півночі Італії. У центрі цієї історії, в першу чергу, кохання та гроші. Ну і, як зрозуміло із назви, головний герой твору – венеційський купець.

Венеція, перш за все, відома своїми каналами та прогулянками на гондолах, але в цьому унікальному місті є й багато інших цікавинок. Серед пам'яток: собор Святого Марка та собор Санта-Марія-Глоріоза-дей-Фрарі. Любителі музеїв неодмінно мають відвідати музей Леонардо да Вінчі; Палац дожів; музей Коррер; а також колекцію Пеггі Гуггенхайм. І це тільки верхівка айсберга…

Радимо вам пакувати валізи та вирушати назустріч пригодам, адже в «шекспірівських» місцях обов’язково має трапитися щось неймовірне!

Немає коментарів:

Дописати коментар