четвер, 17 жовтня 2019 р.

Мерщій до бібліотеки по нові книжки 😊

До бібліотеки регулярно надходять нові книжки і от у нас знову відбулося поповнення бібліоскарбниці. Перерахувати й описати усі новинки просто неможливо, тому в цьому дописі пропонуємо вашій увазі тільки деякі книжки, які ми нещодавно отримали. Отже…

«Життя попереду», Ромен Ґарі (Еміль Ажар)
Ромен Ґарі – видатний французький письменник, літературний містифікатор, кінорежисер, льотчик і дипломат. Його справжнє ім’я – Роман Карцев. Письменник же Ромен Ґарі «народився» 1945 року, коли Роман опублікував свою першу новелу. Вже за кілька років після цього він став одним із найвідоміших французьких літераторів.
Десятирічний Мохамед — усі його звуть Момо — живе в паризькому районі Бельвіль, населеному арабами, чорношкірими африканцями і євреями, в притулку, який тримає мадам Роза, колишня ув’язнена табору Аушвіц. Матері більшості дітей, яких виховує Роза, — повії, які платять копійки за утримання своїх чад. Момо змушений самотужки боротися з життям і за життя, коли ж мадам Роза з часом стає абсолютно безпорадною, саме він допомагає їй виживати і залишається з нею до останньої години.
«Життя попереду» – це одна з найбільш пронизливих, відвертих, драматичних і зворушливих книг другої половини ХХ ст. Цей роман спростовує застарілі догми, руйнує усталені ідеї та звичні погляди, щоб звільнити  місце для того, чого нам так бракує сьогодні – людяності і толерантності. Роман, написаний 1975 року, був нагороджений Гонкурівською премією, і таким чином Ромен Ґарі став єдиним письменником у світі, який двічі, але під різними іменами, ставав Гонкурівським лауреатом.

«Коханка з площі Ринок», Андрій Кокотюха
Андрій Кокотюха – сучасний український письменник, сценарист і журналіст. Автор більш як 50 книжок. Його романи екранізують. Кілька років поспіль входить до топ-10 авторів, чиї твори є лідерами продажу в Україні.  Насправді, у нас у бібліотеці ви можете знайти цілу низку творів Андрія Кокотюхи. Але в цьому дописі окремо хотілося б виділити саме «Коханку з площі Ринок».
Осінь 1914 р. Почалася Велика війна, Львів окупований російськими військами. Звичний ритм життя змінюється назавжди. У місті панує голод, холод, арешти… Клима Кошового заарештовано, і він чекає вироку в тюремній камері. Та все змінює вбивство Божени Микульської, коханки російського офіцера із генштабу. Коханець був останнім, хто навідав її квартиру на площі Ринок. І він був не єдиним коханцем. Справа делікатна, розголос буде зайвим. Тому Кошовому пропонують залагодити її в обмін на свободу. У пошуках убивці Клим і його друг Йозеф Шацький серйозно ризикують життям, відкривають для себе світ шпигунів і зрадників, дізнаються кілька військових таємниць, а головне – останній секрет загадкової красуні Магди Богданович…

«Найщасливіша дівчина на світі», Джессіка Нолл
Ані Фанеллі, підліток у престижній школі Бредлі, зазнала жахливого привселюдного приниження, що зламало її як особистість. Зараз Ані має престижну роботу, дорогий одяг і вродливого нареченого-аристократа, — вона за півкроку до ідеального життя, якого так відчайдушно прагнула. Але в Ані є таємниця. Дещо глибоко заховане в минулому дівчини досі переслідує її, щось особисте й болюче, воно загрожує виринути на поверхню і все зруйнувати… Та чи не зламає рішення в усьому зізнатися так старанно вибудуване життя? А може, дівчина врешті-решт стане вільною?

«Батьки та підлітки: Як будувати відносини?», Лен Макміллан
Лен Макміллан має вчений ступінь доктора в області сімейної психології. Він розробив понад 25 семінарів і написав велику кількість книжок, присвячених різноманітним питанням взаємовідносин – починаючи з сімейних і закінчуючи відносинами з Богом.
Підліток – це дзеркало, в якому безжалісно відбиваються найпотаємніші схованки душевного світу його батьків. Проте не всі батьки готові з цим погодитися. Краще боротися з тим, що не влаштовує нас у підлітку, ніж зазирнути до своєї власної душі… Краще докоряти та карати, ніж визнати, що низка проблем виникла через нас самих, коли підліток ще був малюком. Ця книга пропонує нам, батькам, замислитися. Вона не повчає, але вчить розуміти та любити, прощати і шукати прощення, вчить довготерпінню.

«Мій чоловік підприємець», Яна Агарунова
Авторка цієї книжки, Яна Агарунова – донька підприємця, дружина підприємця. Мама п’ятьох доньок. Тренер. Натхненниця центру «Земля Вітер Вогонь».
Ця книжка розповість вам про те, як зазвичай поводяться чоловіки-підприємці в сімейному житті, які стосунки вони мріють збудувати, і чого насправді очікують від обраниці. Підприємці – люди ділові і надають перевагу рішучим діям. «Ключі» від свого серця вони оберігають і не розкидаються словами про те, як їх можна підкорити. Авторка цієї книги написала своєрідну інструкцію, зібравши історії та побажання багатьох підприємців та їх супутниць.

Це тільки дещиця із того, що бібліотека може вам запропонувати. В наступних дописах ми будемо ділитися також і іншими новинками. Запрошуємо вас почитати «свіженькі» книжечки!

Немає коментарів:

Дописати коментар