вівторок, 3 вересня 2024 р.

Проєкт «Українська книжкова поличка» охопив вже 50 країн 📚 🌏

У День знань в Республіканській дитячій бібліотеці Азербайджану в Баку відкрилася чергова Українська книжкова поличка
 😊. Нагадаємо, що це проєкт, який реалізується під патронатом першої леді України Олени Зеленської з метою поширення української літератури в оригіналі й перекладах у провідних бібліотеках світу, а також задля розвитку культурних зв’язків між країнами та популяризації української літератури у світі ️.
 
Радісну новину про відкриття ще однієї Української книжкової полички повідомила на своїй сторінці у Facebook пані Олена Зеленська. Також перша леді зазначила, що трохи раніше проєкт поповнився ще двома адресами. Поличка відкрилася у найбільшій книгозбірні Канади – Публічній бібліотеці Торонто – туди передали книги для дорослих і дітей; а також – у Центральній науковій бібліотеці міста Лієпая, Латвія.
 
💁Загалом за чотири роки існування ініціативи українські книжки стали  доступні у бібліотеках Європи, Азії, Африки, Північної та Південної Америки.
 
Раніше Олена Зеленська також писала: «Понад 50 тисяч книжок на 200 поличках дають знання про нас нашим друзям і спілкування з батьківщиною – українцям, які опинилися далеко від рідної домівки. А ще вони ведуть власну (і нашу спільну) визвольну боротьбу з російськими загарбниками та їхніми фейками, несучи правду про Україну, нашу культуру, історію

Немає коментарів:

Дописати коментар