пʼятниця, 20 вересня 2024 р.

Мир – це свобода в спокої 𓍼ོ

21 вересня відзначається Міжнародний день миру
🕊️. Цей День спрямований на зменшення насильства та зміцнення ідеалів миру в усьому світі.
 
На жаль, дуже багато людей по всьому світу страждають від війни та насильства, тож Міжнародний день миру є важливим як ніколи. Цей особливий День було проголошено Організацією Об'єднаних Націй 1981 року.
 
Міжнародний день миру відзначається з метою «вшанування і зміцнення ідеалів миру в усіх країнах і народах та у відносинах між ними» 🌍. Простіше кажучи, він спрямований на побудову більш мирного світу для всіх, хто в ньому живе. Мир впливає майже на всі аспекти нашого життя. Щороку Організація Об'єднаних Націй обирає тему для цього Дня, наприклад, «Покінчити з расизмом: побудувати мир» або «Кліматичні дії заради миру». Це допомагає нам зрозуміти, що справжнього миру можна досягти лише тоді, коли до всіх людей ставляться однаково, або що ми повинні боротися з кліматичною катастрофою, яка загрожує всьому нашому життю. 
 
У цей День люди хвилиною мовчання вшановують пам'ять в тих, хто загинув у військових конфліктах. Також люди в містах, містечках і селах по всьому світу можуть долучатися до різноманітних заходів у сфері мистецтва, фотографії, кіно, музики чи танцю. Це можуть бути спортивні заходи, такі як футбольний матч за мир. Або це може бути йога, медитація і молитва. Діти та підлітки також беруть участь у широкому спектрі заходів, пов'язаних з миром та єдністю, часто зосереджуючись на запобіганні шкільному насильству та булінгу.
 
Що ми всі можемо зробити для миру? 👥
Міжнародний день миру це не лише про припинення міжнародних конфліктів. Це також про зміну нашої поведінки по відношенню один до одного і до навколишнього середовища. Наприклад, ми можемо спробувати принести мир у наше особисте життя, попросивши вибачення і помирившись з кимось, кого ми знаємо. Індивідуальні дії складаються у великі справи, коли вони примножуються мільйонами людей по всій планеті, і ми всі можемо зробити свій внесок у те, щоб зробити світ більш мирним.
 
З нагоди Міжнародного дня миру ми підготували цитати про мир ⬇️:
 
«Мир – це єдина битва, яку варто вести»
Альбер Камю
 
«Мужність – це ціна, яку стягує життя за дарування миру»
Амелія Ерхарт
 
«Ви не можете відокремити мир від свободи, тому що ніхто не може бути в мирі, якщо він не має своєї свободи»
Малкольм Ікс
 
«Одні лише добрі побажання не забезпечать миру»
Альфред Нобель
 
«Коли сила любові перевершить любов до сили, настане мир на Землі.»
Джимі Хендрікс
 
«Мир приносить із собою стільки позитивних емоцій, що до нього варто прагнути за будь-яких обставин»
Естелла Еліот
 
«“Мир” – це коли ні в кого не стріляють і нікого не вбивають. “Справедливий мир” – це коли наша сторона отримала те, чого домагалася.»
 Білл Молдін
 
«Ніколи не було хорошої війни чи поганого миру»
Бенджамін Франклін
 
«Мир – це така важка робота. Важче війни. Щоб пробачити, потрібно більше зусиль, ніж убити»
Рей Карсон

Немає коментарів:

Дописати коментар