пʼятниця, 6 вересня 2024 р.

День читання книги

6 вересня щороку відзначається День читання книги
🍵📖. В цей день усім рекомендовано взяти до рук книгу на свій смак і провести день (чи хоча б його частину) за читанням 😉.  Почитайте вголос дітям, бабусям і дідусям чи своїм домашнім улюбленцям. А потім обов’язково поділіться враженнями від прочитання книги з друзями, родичами чи знайомими 👥.
 
Читання не тільки приносить задоволення, воно ще покращує пам'ять і концентрацію, а також зменшує стрес. У людей похилого віку, які проводять час за читанням, демонструється уповільнення зниження когнітивних здібностей і, як правило, ці люди беруть участь у більшій кількості видів діяльності, що стимулюють розумову активність, а отже життя їхнє цікавіше і щасливіше.  Книги це доступна всім розвага, освітній інструмент і машина часу! 💁
 
ЯК ПРОВЕСТИ ДЕНЬ ЧИТАННЯ КНИГ 🧐
Сядьте зручніше, розслабтеся і почитайте книгу. Незалежно від того, чи віддаєте ви перевагу втечі у світ художньої літератури, чи вам більше подобається вивчення чогось нового, святкуйте з улюбленими книжками. Відвідайте бібліотеку чи місцеву книжкову крамницю. Візьміть нову книгу або перечитайте стару улюблену. Досліджуйте минуле в історичних книгах і мемуарах або пориньте у світ чудової поезії. Почитайте вголос дитині або дайте їй нову книгу. Діліться історіями, які ви читаєте, використовуючи хештег #ReadABookDay для публікації в соціальних мережах 💻.

Немає коментарів:

Дописати коментар