четвер, 5 вересня 2024 р.

8 надзвичайних бібліотек у США, які вражають 🏫📖😲

Місцева публічна бібліотека це улюблене місце для кожного, хто любить читати
😊. У цьому дописі пропонуємо вам добірку американських публічних бібліотек, в яких послуги надаються, мабуть, на найвищому рівні – на додачу до вільного доступу до різноманітних книг ці бібліотеки також пропонують інші корисні послуги та тішать читачів чудовими умовами👍.
 
💠Дитяча бібліотека Гілларі Родем Клінтон
Ця бібліотека в місті Літл-Рок, штат Арканзас, виводить поняття бібліотеки на новий рівень, пропонуючи громаді набагато більше, ніж тільки книги. Розташована на шести гектарах землі, ця публічна дитяча бібліотека, має приміщення для реалізації мистецьких програм, навчальну кухню, теплицю, город і дендрарій. Це веселе, практичне середовище, де діти можуть брати участь у різних цікавих заходах і отримувати знання та навички, які стануть їм у пригоді в майбутньому.
 
💠Бостонська публічна бібліотека
Ця бібліотека може «перенести» відвідувачів прямісінько до Італії. Як інтер’єр закладу, так і внутрішній двір є надзвичайно красивими та атмосферними. Внутрішній двір просто неба у центрі будівлі нагадує дворик Палаццо делла Канчеллерія в Римі 16-го століття; в центрі – копія статуї Вакханки та немовляти Фавна – однієї з найвідоміших робіт Фредеріка Вільяма Макмонніса. Це прекрасний оазис посеред великого сучасного міста.
 
💠Публічна бібліотека Гот-Спрінгс
Ця бібліотека в місті Гот-Спрінгс, штат Південна Дакота, можливо, є найбільш затишною в нашому списку. Вона розташована на мальовничому гірському масиві Блек-Гіллс, тож навколо закладу височіють прекрасні гори. Ця бібліотека сповнена шарму заміської природи. Ця дерев’яна будівля з книгами є  надзвичайно теплим і затишним простором. Тут навіть є великий кам'яний камін. З високих вікон відкривається чудовий краєвид на навколишню природну красу.
 
💠 «Бренд-бібліотека та мистецький центр»
Розташована в Глендейлі, штат Каліфорнія, бібліотека та мистецький центр «Brand Library and Art Center» знаходиться в розкішному житловому районі Бренд-Парк (Brand Park). Тут є зелені пагорби, столики для пікніків, поле для софтболу та пішохідні стежки. Також на території є японський сад з традиційним чайним будиночком і гарно відреставрований вікторіанський будинок, в якому зараз знаходиться музей. У мистецькому центрі проводяться різноманітні культурні заходи. Бібліотека має приголомшливу архітектуру. Весь простір закладу просякнутий позитивною атмосферою.
 
💠Бібліотека Мілл-Веллі
Ця бібліотека розташована серед знаменитих розкішних каліфорнійських червоних лісів. Бібліотека була спроєктована таким чином, щоб надати відвідувачам можливість насолоджуватися видом на тиху і спокійну місцевість. Просто за вікнами бібліотеки – прекрасний ліс. Інтер’єр  прикрашають красиві дерев'яні меблі ручної роботи та дров'яний камін. Тут також є тераса з лавками, де можна помилуватися деревами і послухати струмок, що протікає внизу. Казкове місце.
 
💠Центральна публічна бібліотека Канзас-Сіті
Ця публічна бібліотека, розташована в центрі Канзас-Сіті, штат Міссурі, розміщена в будівлі, що колись була Першим національним банком. Неокласична будівля прикрашена великою кількістю красивих греко-римських мармурових колон, які надають бібліотеці величного вигляду. Завдяки унікальним особливостям будівлі, бібліотека перетворила старе банківське сховище на кінотеатр. У так званому бібліотечному «Фільмосховищі Дервуда» щодня безкоштовно демонструються кінофільми для громади.
 
💠Бібліотека Вест-Періс
Розташована в маленькому і химерному містечку Вест-Періс, штат Мен, ця бібліотека, можливо, не є найбільш значущою у цьому списку, але вона безумовно виділяється. Унікальна споруда, схожа на маленький замок, побудована з каміння, це те, що вирізняє цей заклад серед багатьох інших бібліотек. Це ідеальне місце для читання, якщо ви хочете уявити себе героєм казки.
 
💠Публічна бібліотека Провінстаун
Ця публічна бібліотека розташована в місті Провінстаун, штат Массачусетс, у приміщенні колишньої методистської церкви. Оскільки бібліотека обслуговує громаду приморського містечка, в її приміщенні у великій кількості присутні морські елементи. Увійшовши до дитячої зони бібліотеки, можна злякатися, побачивши велику модель шхуни «Rose Dorthea» – одного з найвідоміших історичних кораблів Провінстауна. Діти можуть зануритися в піратські історії, які вони там читають, уявляючи, що вони потрапляють у відчайдушні пригоди.
 
Бібліотеки з цього переліку є черговим доказом того, що сучасні бібліотеки це не просто будівлі з книгами – це значно більше! Різноманітні послуги, ресурси, заходи, атмосфера, спілкування і гарний настрій, ну і звісно вільний доступ до книг на будь-який смак – ось, що таке бібліотека. Українські бібліотеки і зокрема бібліотеки Солом’янки теж докладають багато зусиль для того, щоб забезпечити своїм користувачам максимально цікавий та приємний досвід і гарні враження.

Немає коментарів:

Дописати коментар