четвер, 5 травня 2022 р.

Українська книжкова поличка

«Навіть під обстрілами хочеться думати не тільки про виживання, а й про книжки, про творчість – про все, що рятує нас від хаосу війни та розрухи й дає духовні сили»
Олена Зеленська
 
Під патронатом першої леді України Олени Зеленської у Національній бібліотеці Австрії стартував проєкт «Українська книжкова поличка». Мета проєкту – поширення української літератури в оригіналі й перекладах у провідних бібліотеках світу; розвиток культурних зв’язків між країнами та популяризація української літератури у світі.
 
Реалізацію проєкту здійснюють Міністерство закордонних справ, Міністерство культури та інформаційної політики та Український інститут книги.
 
В Республіці Австрія пройшла зустріч Посла України Василя Химинця з директоркою Національної бібліотеки Австрії Йоганною Рахінгер, рід час якої було досягнуто домовленості про розвиток і розширення українського сегмента закладу: бібліотека співпрацюватиме з українськими видавництвами та закуповуватиме в них книжки.
 
Проєкт було заплановано ще до повномасштабної війни росії проти України, однак зі зрозумілих  причин перемовини щодо його старту було призупинено. Та, на щастя, робота над «Українською книжковою поличкою» відновилася.

Немає коментарів:

Дописати коментар