вівторок, 17 травня 2022 р.

Маріуполь – незламне і нескорене місто України

Маріуполь – це наш біль, наша рана, і наша гордість. З першого дня повномасштабної війни в Україні, російські загарбники нищили постійними обстрілами це прекрасне місто. Там вже не лишилося цілих будівель. Рашисти цілеспрямовано
створювали в місті гуманітарну катастрофу. Вбивали цивільне населення. Росіяни авіаударом знищили пологовий будинок і лікарню у центрі міста, а також знищили Маріупольський драматичний театр, де ховалися жінки та діти.
 
Захисники Маріуполя героїчно нищили рашистів попри дуже значну кількісну перевагу ворога. У квітні 2022 р. загарбники почали штурм маріупольського металургійного комбінату «Азовсталь», у бомбосховищах якого ховалося багато цивільних громадян України. Комбінат було практично повністю зруйновано російськими авіанальотами. Тільки на початку травня окупанти погодилися на евакуацію цивільних, які перебували на комбінаті, але там залишилися наші захисники – поранені і знесилені герої. Утримання ними «Азовсталі» до цього терміну забезпечило Україні час на формування резервів, перегрупування сил й отримання допомоги від партнерів. Ми закликаємо світ усіляко сприяти визволенню захисників Маріуполя. Наші герої повинні жити!
 
До вашої уваги поезії про понівечене, але нескорене місто Маріуполь, яке обов’язково відродиться після нашої перемоги.


Немає коментарів:

Дописати коментар