вівторок, 10 травня 2022 р.

З українських бібліотек вилучається російська пропагандистська література

Кілька днів тому Міністерство культури та інформаційної політики України заявило, що воно активно працює над вилученням російської пропагандистської літератури з українських бібліотек.
 
Повномасштабна війна, яку розпочала росія на території України, не вщухає і рішення про вилучення з бібліотек нашої держави літературних творів, які містять російську пропаганду, є цілком логічним. Представники Міністерства культури та інформаційної політики додають, що російські пропагандистські книги будуть заміщені українською літературою і творами, виданими українськими видавництвами. Заступниця Міністра культури та інформаційної політики України Лариса Петасюк назвала пропаганду «небезпечною зброєю» і додала: «Сьогодні російська брехня отруює все навкруги».
 
Міністерство також додає, що процес вилучення пропагандистської російської літератури з українських бібліотечних фондів відбуватиметься на підставі відповідних технічних рекомендацій. Зазначені рекомендації будуть затверджені Радою з питань розвитку бібліотечної справи при Міністерстві. У своїй заяві пані Петасюк наголосила, що вони «визначили чіткі критерії», за якими вилучатимуть російську літературу з українських бібліотечних фондів. Також  у повідомленні пані Петасюк зазначається, що до цього питання ставляться «ретельно і виважено», і Міністерство сподівається, що таке рішення матиме позитивний вплив на розвиток українського книговидавництва. Крім того, бібліотекарям рекомендовано створити дорадчі органи, які нададуть рекомендації щодо оновлення бібліотечних фондів в умовах російської військової агресії проти України.

Немає коментарів:

Дописати коментар