пʼятниця, 30 серпня 2024 р.

5 неймовірних книг для затишного осіннього читання🍂🍁🧡📙☕

Коли повітря стає
прохолодним, а листя змінює колір, а потім, опавши з дерев, тихо хрустить під ногами, настає ідеальний час для осіннього читання.
 
Немає нічого кращого, ніж згорнутися калачиком з гарною книгою восени. Осінь це ідеальний час для захопливого детективу, фентезі чи просто чудового атмосферного роману, дія якого відбувається у вересні, жовтні чи листопаді📖🍵🍂🧸🍪.
 
Як казала головна героїня книги «Енн із Зелених Дахів»: «Я така рада, що живу у світі, де є жовтень». Ми теж, і ми з радістю читаємо романи, події яких відбуваються восени. У цьому дописі до вашої уваги п’ять прекрасних класичних «осінніх книг», які варто прочитати цього сезону↓:
 
📕🍄 «Нічний цирк» Ерін Морґенштерн
Частково фентезі, частково романтична історія авторки Ерін Морґенштерн розповідає про зіркових фокусників Селію та Марко, які влаштовують вистави у таємничому цирку, що з'являється лише вночі. Хоча дія роману не розгортається в якийсь конкретний момент часу, «Нічний цирк» це, безумовно, осіннє читво. Як пише Морґешстерн: «Цирк виглядає покинутим і порожнім. Але вам здається, що, можливо, ви відчуваєте запах карамелі, який розноситься вечірнім вітерцем, під хрустким ароматом осіннього листя. Ледь вловима солодкість на краю холоду...» Найкраще читати під затишною ковдрою із запаленою свічкою.
 
📕🍄 «Сніданок у Тіффані» Трумен Капоте
У романі «Сніданок у Тіффані» безіменний оповідач вперше зустрічає Голлі Ґолайтлі дощового вівторка у жовтні. Хоча дія новели не зовсім підв’язана під цю пору року, вже одне це робить її для нас достатньо «осінньою» класикою –  плюс будь-який привід, щоб перечитати цей легендарний твір, адже це неймовірно атмосферна та сповнена щемкої ностальгії історія.
 
📕🍄 «Енн із Зелених Дахів» Люсі-Мод Монтгомері
Хоча ця історія призначена для дітей, класика Л.М. Монтгомері про Енн може сподобатися людям різного віку. Ось, що сказала письменниця Яа Ґ'ясі, коли перечитала книгу: «Що я помітила цього разу, чого не помітила, коли була маленькою дівчинкою, так це те, як багато уваги Монтгомері приділяє порам року – описам погоди, тому, як змінюються рослини у провулку закоханих. Моя улюблена пора року в книзі – осінь, коли для дітей Ейвонлі розпочалися шкільні заняття, і Енн, люта, незалежна, блискуча Енн, розбиває свою шкільну дошку об голову Гілберта. Це знаковий момент у чудовій книзі».
 
📕🍄 «І знов Олівія» Елізабет Страут
Почнемо з того, що на обкладинці цієї книги зображено листя, що падає, а це означає, що сумнівів у тому, що це відмінна книга для осіннього читання, не має бути. «І знов Олівія»  – це збірка з тринадцяти взаємопов'язаних історій, події яких відбуваються на узбережжі штату Мен. Це дуже цікава і зворушлива книжка – просто ідеальна для того, щоб почитати її ввечері восени.
 
📕🍄 «Мексиканська готика. Маєток мороку» Сільвія Морено-Гарсія
Дія цього роману з влучною назвою «Мексиканська готика» розгортається у 1950-х роках. Юна красуня Ноемі вирушає до мексиканського села, щоб допомогти своїй двоюрідній сестрі Каталіні, яка стверджує, що її чоловік прагне її отруїти. Коли героїня прибуває до маєтку, все виявляється не таким, як здається. Як писала Рейчел Сайм у New Yorker: «Восени я розгорнула «Мексиканську готику» Сільвії Морено-Гарсії у ванній і читала, доки не охолола вода».

Немає коментарів:

Дописати коментар