понеділок, 19 серпня 2024 р.

Презентація книги у бібліотеці


📚У бібліотеці естетичного виховання імені Олександра Довженка відбулася презентація  сатиричної повісті-хроніки "Надька" молодої авторки Анни Макаренко.
 
Захід проходив у форматі запитання-відповідь, що мав на меті глибше ознайомитися як з авторкою, так і з її творчим шляхом, а також обговорити актуальні теми, які порушує книга, обмінятися думками, ідеями.
 
📗Анна Макаренко поділилася історією створення своєї книжки, розповіла про власний життєвий шлях, який знайшов своє відображення у "Надьці". Авторка розповіла, що ідея написати "Надьку" виникла у неї під впливом подій із власного життя, а також спостережень за навколишнім світом. Книжка стала для неї своєрідним способом виразити свої думки та емоції, спробою осмислити те, що відбувається навколо та відобразити це у художньому творі.
 
📗Окремо Анна зупинилася на головній героїні своєї повісті, Надьці. Вона зазначила, що цей персонаж став своєрідним збірним образом, що втілює типові риси людей, з якими авторка стикалася в житті. Через Надьку авторка прагнула передати не лише смішні, а й трагічні сторони людського характеру, показати, як на перший погляд, буденні ситуації можуть мати глибокий підтекст.
 
📗Вона висловила сподівання, що "Надька" знайде відгук у серцях читачів і змусить їх не лише посміятися, а й замислитися над важливими життєвими питаннями.
 
💁Після виступу Анни Макаренко гості мали можливість поставити питання, на які авторка із задоволенням відповідала. Обговорення було жвавим та наповненим цікавими ідеями, що створило теплу та дружню атмосферу.
 
📗Захід став не просто презентацією книжки, а справжнім літературним святом, яке залишило по собі теплі спогади й нові відкриття для кожного учасника.

Немає коментарів:

Дописати коментар