четвер, 29 серпня 2024 р.

Нам болить. Ми памятаємо.


 Хай пухом стелиться земля
для воїнів сміливих,
що віддали своє життя
за вільну Україну!
 
29 серпня в Україні відзначається День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Цей День пам'яті встановлено 23 серпня 2019 року «На підтримку ініціатив громадськості та з метою гідного вшанування пам'яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнення їх героїзму». Дата приурочена до дня найбільших втрат української армії на сході України – дня виходу з оточення в Іловайську 29 серпня 2014 року.
 
Щорічно в цей день ми згадуємо не тільки тих, хто загинув під Іловайськом, але також вшановуємо пам’ять усіх полеглих Захисників і Захисниць України в російсько-українській війні, починаючи від 2014 року.
 
Символікою цього Дня є квітка соняшника, адже у серпні 2014 року на полях саме із цією квіткою полягло багато українських воїнів.
 
Цього року з нагоди Дня пам’яті захисників України будуть проведені такі національно-патріотичні заходи:
 

- Всеукраїнська акція пам’яті «Сонях»;

- щорічний забіг в пам’ять про загиблих воїнів «Шаную воїнів, біжу за героїв України»;

- виставка знищеної військової техніки і озброєння збройних формувань рф на території України;

- урочисте покладання квітів на Михайлівській площі біля Стіни Пам’яті у місті Києві та інших населених пунктах України.

 

Також будуть проведені тематичні виставки та публікації наукових праць, збірок документів і матеріалів, енциклопедичних, довідкових, науково-популярних та інших видань, присвячених вшануванню Захисників і Захисниць України.
 
Схиляємо голови перед подвигом героїв, які полягли в боях за вільну, незалежну Україну. Ми не забудемо!

Немає коментарів:

Дописати коментар