вівторок, 22 вересня 2020 р.

Femme Fatale, або образ фатальної жінки у світовій літературі

Вони сильні та могутні, хитрі та підступні, прекрасні та жахливі водночас. Фатальні жінки… Вони змушують чоловіків втрачати розум, величезні статки та навіть життя; вони зачаровують, заманюють і полонять, а потім розбивають серця. Їх називають Femme Fatale.

У світовій літературі образ фатальної жінки для своїх творів обирало і обирає дуже багато авторів. Книги розкажуть про таких жінок усе – вони красиві, таємничі та жорстокі; їхні чари звабливі, але такі небезпечні. Пропонуємо вашій увазі перелік фатальних жінок, що є героїнями відомих літературних творів:

1. Леді Макбет («Макбет» Вільям Шекспір). Красива і жіночна, чарівливо приваблива, однак безжалісна і жорстока.

2.  Маргарита Наваррська (Маргарита де Валуа) («Королева Марго» Александр Дюма-батько). Пристрасна і кривава, фатальна жінка епохи Ренесансу, ключова фігура політичних інтриг.

3. Кармен («Кармен» Проспер Меріме). Красива й дещо дика іспанська циганка Кармен водночас проста і хитра, чарівна і небезпечна.

4. Ребекка Вінтер («Ребекка» Дафна дю Мор'є). Сильна, підступна, непереможна Реббекка, про яку неможливо забути навіть після її смерті.

5. Саломея («Саломея» Оскар Вайлд). Містична красуня, яка одним своїм танком змушує віддавати усе, що маєш.

6. Леді Вінтер («Три мушкетери» Александр Дюма-батько). Сама невинність і чистота зовні, а насправді підступна спокусниця та вбивця.

7. Цирцея («Одіссея» Гомер). Одна з найбільш ранніх фатальних жінок у світовій літературі. Прекрасна богиня, яка заманювала чоловіків і перетворювала їх на свиней.

8. Камілла («Камілла» Шерідан Ле Фаню). Надприродно красива жінка-вампір, яка в буквальному сенсі жадає крові і отримує її.

Немає коментарів:

Дописати коментар