середу, 9 вересня 2020 р.

Топ-7 книг із неймовірними сюжетними поворотами😲

Якщо книги є невід’ємною складовою вашого життя, то ви, ймовірно, з легкістю вгадуєте, як розвиватимуться події в 9 із 10 історій, які читаєте :). Але ж так нецікаво. Одне з найкрутіших відчуттів у житті це приємне здивування. З плином часу та з появою все більшої кількості книг письменникам стає все важче вражати своїх читачів, до того ж, серед літературознавців існує думка, що у світі є всього сім базових сюжетів. Тож, коли книжці вдається нас здивувати абсолютно неочікуваними сюжетними поворотами, це дуже цінно. У цьому дописі пропонуємо вашій увазі добірку із 7 найкращих (на нашу скромну думку) книг, які потішать своїми перипетіями будь-якого завзятого книголюба.

1. «Загублена», Гіліян Флінн
Коли дружина Ніка Данна Емі раптово зникає напередодні п’ятої річниці їхнього весілля, підозра щодо причини зникнення жінки одразу падає на Ніка. Від брехні Ніка, яку він розповідає родині, ЗМІ та поліції, до викривального виявлення щоденника Емі – «Загублена» зовсім заплутає вас своїми нескінченними сюрпризами.

2. «Життя Пі», Янн Мартель
Ця книжка примітна не так своїми сюжетними поворотами, як несподіваним кінцем, що й не дивно, адже визнаймо: коли сюжет описує, як протягом 227 днів головний герой подорожує Тихим Океаном у човні, можливості для елементу здивування дуже обмежені. Однак «Життя Пі» це ідеальна книга для тих, хто любить пережити справжній шок в останній момент історії…

3. «Ловець повітряних зміїв», Халед Госсейні
Протягом останніх років існування монархії в Афганістані там панували серйозні етнічні розбіжності. Саме в цей період відбуваються події роману «Ловець повітряних зміїв», що описує події з життя колись найкращих друзів Аміра і Гассана. Після того як Амір, який є членом багатої сім’ї, зраджує свого товариша Гассана, який походить із бідної сім’ї, він поступово починає розуміти – з кожним новим неочікуваним поворотом сюжету –, що ця зрада вплинула на усе його подальше життя.

4. «Бійцівський клуб», Чак Поланік
Це вже, звісно, класика, яку більшість людей читала-перечитала, однак правди ніде діти: «Бійцівський клуб» це книга з одним із найбільш неочікуваних завершень, які тільки існують у світовій літературі. Та й моментів-сюрпризів у романі вистачає вдосталь. Ця книга точно має бути у цьому переліку.

5. «Ми були брехунами», Емілі Локгарт
Вже сама назва цього роману вказує на те, що сюжет приховує в собі кілька цікавих неочікуваних поворотів. Він і Вона, такі несхожі й такі близькі. Четверо друзів, літо, океан. Перше кохання... А далі катастрофа?  Вона ставить питання. Вона хоче дізнатися правду. І чує брехню. Та Вона таки дізнається. Ви також дізнаєтесь несподівану правду… Але якщо вас запитають, чим закінчується ця книжка, не кажіть нізащо. Просто збрешіть.

6. «До зустрічі з тобою», Джоджо Мойєс
Уся ця історія сповнена несподіваними подіями. Героїня книги «До зустрічі з тобою» Лу Кларк не любить сюрпризів, але їй доведеться повсякчас з ними стикатися. Дівчина з бідної сім’ї влаштовується доглядальницею за Вільямом Трейнером – багатієм, прикутим до інвалідного візка внаслідок аварії. З цього моменту і починаються численні несподіванки… Попереджаємо: деякі перипетії цієї історії змусять вас плакати.

7. «Бігун у Лабіринті» («Той, що біжить лабіринтом»), Джеймс Дешнер
У цій книзі, що розповідає про підлітків, котрим навіщось стерли пам'ять, і котрі мешкають у велетенському лабіринті, несподіваних поворотів більше, ніж у самому цьому лабіринті…

Ми сподіваємося, що ці книги зможуть вас здивувати і залишать по собі прекрасне враження J.

Немає коментарів:

Дописати коментар