пʼятницю, 18 вересня 2020 р.

Тиждень українського кіно: «Поводир» – один з найкращих фільмів сучасності🎞

В рамках тижня українського кіно ми не могли не звернути вашу увагу на вітчизняний історичний драматичний фільм Олеся Саніна «Поводир, або Квіти мають очі» (англ. «The Guide»), що вийшов на екрани 2014 року. В основу сюжету стрічки покладено мандри Радянською Україною американського хлопчика й українського сліпого музики напередодні та під час Голодомору.

Сюжет
Україна, 1930-і роки. Американський інженер Майкл Шемрок разом із сином приїздить до Харкова допомагати будувати соціалізм. Тут він закохується в актрису Ольгу Левицьку, на яку давно накинув оком впливовий співробітник НКВС.

За трагічних обставин американець гине, а його сина рятує від переслідувачів сліпий кобзар. Не маючи інших шансів вижити на чужині, хлопець стає поводирем. Їхня подорож, сповнена небезпечних пригод, відбувається на тлі найдраматичніших сторінок української історії та руйнування людських доль…

Цікаво, що основою сюжету кінострічки стала історія про розстріляний з'їзд кобзарів у Харкові в 1930-х роках, щодо достовірності якої історики висловлюють сумніви. Жодних документальних підтверджень того, що такий з'їзд відбувався і що його розстріляли, не знайдено.

Переглядаємо стрічку:

Немає коментарів:

Дописати коментар